Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī

Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī, kas veicinātu abu valstu enerģētisko neatkarību un drošību, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomniece Beata Jonite.

Piektdien, 6.decembrī, Nemiro tikās ar Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministru Tāvi Āsu, lai pārrunātu iespējamo kopīga abu valstu jūras vēja parka izveidi Rīgas jūras līcī.

Pēc Nemiro teiktā, kopēja jūras vēja ģeneratoru parka darbība Rīgas jūras līcī varētu dot ievērojamus ekonomiskus ieguvumus un dot ieguldījumu abu valstu enerģētiskajā drošībā, dažādojot piegādes avotus.

"Baltijas reģionam ir ārkārtīgi svarīgi strādāt kopīgu mērķu virzienā kā spēcīgai aliansei. Es ļoti priecājos, ka mums beidzot ir izdevies panākt aktīvu Latvijas un Igaunijas sadarbību kopēja atjaunojamās enerģijas avota attīstībā," sacīja Nemiro.

Abi ministri bijuši vienisprātis par nepieciešamību turpināt projektu virzību un nolēma, ka nākamais solis ir sadarbības projekta pamatnostādņu izstrāde.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
taa vinja "padomniece" ir taa apdauziitaa vegaane kas youtuubee skandinaaja identitaates politiku un paareejo leftistu hernju? pa taisno no skolas sola par padomnieci? psec kas shai valstii notiekaas. cerams ka vismaz minetu taisa labu..
Visvaldis
V
Svarīgi ar kādām turbīnām tās būvēs,parastajām,vai spirālveida.Parastās ar savu vibrāciju veic negatīvu ietekmi uz vidi savā tuvumā - liekot pamest šīs vieta dzīvām radībām.
jautājums
j
Kur tas suns ir aprakts? Igaunijā var izvietot savu vēja parku savos ūdeņos, bet Latvija savu savējos. Kāds labums būtu no tā, ka šis parks būtu kopīgs? Vieglāk zagt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits