Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Alkohola tirdzniecība būs atļauta darbdienās un sestdienās no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās no 10 līdz 15, izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietas

Lietuvā alkoholu varēs iegādāties un lietot no 20 gadu vecuma

Lietuvas Seims ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēmis Alkohola kontroles likumu, kas paredz krasi samazināt alkohola patēriņu un pieejamību, cita starpā nosakot, ka no nākamā gada alkoholu Lietuvā varēs iegādāties un lietot tikai no 20 gadu vecuma.

Likumu, kas nosaka krietni stingrāku alkohola tirdzniecības, lietošanas un reklāmas kārtību, balsojumā atbalstīja 101 deputāts, desmit parlamenta locekļi balsoja pret un desmit atturējās.

Alkohola tirdzniecība būs atļauta darbdienās un sestdienās no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās no 10 līdz 15, izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietas.

No 2018.gada būs aizliegta jebkāda alkohola reklāma, izņemot informatīvus ziņojumus, kas adresēti nozares speciālistiem, alkohola ražošanas uzņēmumu nosaukumus un zīmolus izkārtnēs pie to ēkām un uz transportlīdzekļiem, kā arī Lietuvas raidorganizāciju programmas. Alkohola tirdzniecības vietās nebūs aizliegtas paplātes alus kausiem, saulessargi, salvešu turētāji un cita atribūtika ar alkohola ražotāju zīmoliem. Alkohola veikalos darbinieki drīkstēs valkāt krekliņus ar attiecīgiem zīmoliem.

Visos masu pasākumos no 2020.gada būs atļauts tirgot tikai vājus alkoholiskos dzērienus, kuru stiprums nepārsniedz 7,5 grādus. Galīgajā lasījumā gan noraidīts priekšlikums bezmaksas pasākumos noteikt atsevišķas alkohola tirdzniecības zonas. Alkohola tirdzniecība pludmalēs būs aizliegta.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādes - kafejnīcas, picērijas vai bāri - vasarā varēs tirgot alkoholu ārā, līdz 40 metru attālumā no pašas ēkas, bet pašvaldībām būs tiesības noteikt mazāku attālumu vai aizliegt āra tirdzniecību.

Seima pieņemtais Alkohola kontroles likums vēl jāparaksta prezidentei Daļai Grībauskaitei.

Top komentāri

Lietuva kļūst
L
aizvien oriģinālāka. Iespējams, sekos seksa aizliegums līdz kādam konkrētam vecumam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits