Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Stoltenbergs: Krimas scenāriju Baltijas valstīs neizdotos atkārtot

NATO daudznacionālo kaujas bataljonu atrašanās Baltijas valstīs pilnībā izslēdz Krimas scenārija atkārtošanās iespēju reģionā, trešdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Kaut kas līdzīgs tam, kas notika Ukrainas Krimā vai Ukrainas austrumos, nevar notikt Baltijas valstis, jo tur atrodas NATO, sniedzot drošības garantijas," vizītes laikā Kanādā pavēstīja Stoltenbergs.

Pēc viņa teiktā, ja kādai no Baltijas valstīm tomēr tiks uzbrukts, "NATO nekavējoties reaģēs, jo jau ir izvietojusi savus spēkus".

Viņš arī pateicās Kanādai par tās gatavību vadīt Latvijā dislocēto daudznacionālo bataljonu.

"Kanādas vienību klātesamība Latvijā un amerikāņu klātesamība Polijā ir daļēji svarīga tāpēc, ka tie ir profesionāļi, labi apmācīti un ekipēti, un daļēji tāpēc, ka tas raida ļoti spēcīgu transatlantiskās vienotības signālu. NATO ir īsta transatlantiskā savienība," norādīja Stoltenbergs.

Top komentāri

Onslow
O
'šai ziņā krieviem ir bagātīga iztēle,atkārtošanās nebūs - Latvijā priekš tam ir Ždanoka,Ušakovs,Gapoņenko....cītīgi cenšoties visādi kaitēt Latvijai un nosliegt to uz Krievijas pusi ...purčiki,zoļiki....vai tad tur nav krievu vara...?
Irlielāmērāticams
I
ka nevienam pat prātā nenāk šeit atkārtot Krimas scenāriju. Ja Krievija savu karaspēku no šejienes izveda, kāpēc lai viņi gribētu atpakaļ? Bez tam, lai ko mēs te ņirdzam viens par otru... latviešu tauta ir pietiekoši gudra, lai nepavilktos uz fiziskiem uzbrukumiem te dzīvojošajiem krieviem... tātad arī ieganstu "krimas scenārijiem" nebūs iespējams piemeklēt.
Tanya
T
Iztūlkojet vot mani škola nemačīja
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits