Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Al Shabaab uzņemas atbildību par 81 dzīvību prasījušo sprādzienu Mogadīšo

Somālijas džihādistu grupējums Al Shabaab pirmdien uzņēmās atbildību par mīnētas automašīnas sprādzienu valsts galvaspilsētā Mogadīšo, kurā sestdien tika nogalināts 81 cilvēks, tai skaitā divi Turcijas pilsoņi.

Terorakts notika vietā, kurā ir blīva satiksme sakarā ar drošības spēku kontrolpunktu un nodokļu biroju. Tajā tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku.

"Modžahedi sarīkoja uzbrukumu (..) vēršoties pret turku algotņu autokolonnu un kaujiniekiem atkritējiem, kas to eskortēja," audiovēstījumā paziņoja "Al Shabaab" preses sekretārs Šeiks Ali Mohamuds Rage.

Policija pēc uzbrukuma bija paziņojusi, ka tā mērķis bijis nodokļu iekasēšanas birojs.

Starp nogalinātajiem bija 16 studenti no privātās Banadiras universitātes, kuras autobuss sprādziena brīdī šķērsoja ielu krustojumu.

"Al Shabaab" pirmoreiz atvainojās sprādziena civilajiem upuriem un taisnojās, ka tas bijis nepieciešams cīņā pret Somālijas valsti un tās atbalstītājiem no ārvalstīm.

"Mums ir ļoti žēl par upuriem, kurus esam radījuši mūsu somāliešu musulmaņu sabiedrībā, un mēs izsakām līdzjūtību musulmaņiem, kuri zaudējuši dzīvību vai tikuši ievainoti, vai kuru īpašums ir iznīcināts."

"Al Shabaab" parasti neuzņemas atbildību par uzbrukumiem, kas prasījuši lielus upurus civiliedzīvotāju vidū, baidoties zaudēt atbalstu, kuru šim grupējumam vēl izrāda daļa somāliešu. 

Grupējums savā vēstījumā arī apsūdzēja Turciju, ka tā mēģinot kontrolēt Somālijas resursus. Turcija ir nozīmīga ziedotāja un investore Somālijā, sevišķi humānās palīdzības un celtniecības jomās, un Turcijas uzņēmumi pārvalda Mogadīšo ostu un lidostu.

"Turki ir mūsu ienaidnieki un, kā mēs jau iepriekš esam teikuši, mēs nebeigsim cīnīties, līdz viņi atstās mūsu zemes," paziņoja grupējuma preses sekretārs.

Mogadīšo regulāri notiek "Al Shabaab" rīkoti uzbrukumi. Grupējums 2011.gadā tika padzīts no galvaspilsētas, taču joprojām kontrolē rajonus laukos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits