Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Boeing 737 MAX lidmašīnām konstatē jaunu programmatūras problēmu

ASV aviobūves uzņēmums Boeing piektdien paziņoja, ka ir konstatējis jaunu programmatūras problēmu lidmašīnām 737 MAX un tā var radīt šķēršļus centieniem panākt šo lidmašīnu izmantošanas atsākšanu.

Jaunā problēma attiecas uz programmatūru, kurai jānodrošina zināmu monitoru pareiza darbība.

Testa laikā viens no monitoriem pēc tā ieslēgšanas nesāka korekti darboties, sacīja Boeing preses sekretārs.

"Mēs veicam nepieciešamos atjauninājumus un sadarbojamies ar Federālo aviācijas pārvaldi (FAA) par šo pārmaiņu iesniegšanu, lai mūsu klienti un piegādātāji tiktu informēti," piebilda uzņēmuma preses sekretārs.

"Mūsu augstākā prioritāte ir nodrošināt, lai 737 MAX būtu droša un atbilstu visām regulatoru prasībām pirms tās izmantošanas atsākšanas."

Boeing 737 MAX izmantošana pagājušā gada marta vidū tika pārtraukta visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki. Gan Indonēzijas aviokompānijas Lion Air lidmašīnas Boeing 737 MAX 8 katastrofā 2018.gada oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan 2019.gada martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki. Katastrofas ir iedragājušas Boeing reputāciju un daudzi bojāgājušo tuvinieki vērsušies tiesā pret uzņēmumu.

Pagaidām nav skaidrs, kad Boeing spēs novērst 737 MAX tehniskos trūkumus, lai varētu atsākt šo lidmašīnu izmantošanu.

 

Top komentāri

ha, ha
h
Šaubu nav, kāds no mūsu e-medicīnas specālistiem ir ieticis starp Boeing programmētājiem.
optimizācija
o
Sačakarēja vienu no uzticamākajiem un drošākajiem brendiem. Izrādās ka klauni ar mērkaķiem tiek pie teikšanas ne tikai politikā, bet pat aviobûvê. Tå notiek kad perspektīvajiem gudrîšiem izdodas ieviest jaunas superidejas un inovācijas veco pārbaudīto vietå, jeb ko piestrādā viens muļķis desmit gudrajiem grūti izstrēbt.
piekrītu optimizācijai
p
Boeing 727 lido no 1964, tā drusku uzlabotā versija 737 no 1968 un pāri par 10000 pārdoti līdz šim. Var teikt - pasaules iecienītākais aviotransports. Nav aptverams, līdz kam nonācis jeņķu inženieru zinātnes pagrimums bez izciliem imigrantiem, ja spēj salaist grīstē ko tādu. Pie tam, vainīgie šoreiz tikai pārgudrie datoriķi, kas savā iedomībā sajaukuši elektrosignālu pariktes ar burvestībām un nespēj darbaspējīgu autopilotu uzrakstīt. To varēja gaidīt, kad pirms gadiem 15 jeņķu pavadonis ietriecās Marsā, jo viena vadības komanda bija mērījusi lietas metrikā, bet otra - jardos un collās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits