Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Twitter slēdz Ķīnas kontus, kas vērsti pret protestiem Honkongā

Mikroemuāru vietnes uzņēmums Twitter pirmdien paziņoja, ka ir slēdzis vairāk nekā 200 000 kontu, kurus tas uzskata par daļu no Ķīnas valdības ietekmes kampaņas pret protestu kustību Honkongā.

Twitter arī paziņoja, ka aizliegs reklāmas no valsts atbalstītu mediju kompāniju puses, paplašinot aizliegumu, kuru tas pirmoreiz piemēroja 2017.gadā divām Krievijas juridiskām personām.

Uzņēmuma augsta ranga amatpersona intervijā ziņu aģentūrai Associated Press (AP) raksturoja abus pasākumus kā daļu no plašākiem centieniem iegrožot ļaunprātīgu politisku darbību šajā populārajā platformā.

Twitter ir ticis kritizēts par to, ka pieļāvis iejaukšanos vēlēšanās dažādās pasaules valstīs un pieņēmis naudu par reklāmām, kuras ir līdzvērtīgas valstu kontrolētu mediju organizāciju propagandai.

Konti tika slēgti par šīs sociālo tīklu platformas pakalpojumu nosacījumu pārkāpšanu.

Amatpersona, kas drošības apsvērumu dēļ vēlējās saglabāt anonimitāti, arī sacīja, ka par šo Ķīnas darbību tika paziņots Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), kurš bija izmeklējis Krievijas mēģinājumus ar sociālo mediju starpniecību iejaukties 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Sociālais tīkls Facebook pēc informācijas saņemšanas no "Twitter" un savas izmeklēšanas veikšanas pirmdien paziņoja, ka ir dzēsis septiņas lapas, trīs grupas un piecus kontus, tai skaitā dažus, kur Honkongas protestētāji bija nosaukti par prusakiem un teroristiem.

Twitter izsekoja šo Ķīnas kampaņu līdz diviem viltus kontiem ķīniešu un angļu valodās, kas uzdevās par Honkongā bāzētām ziņu organizācijām. Lai gan Twitter ir aizliegts Ķīnā, tas ir pieejams īpašajā administratīvajā rajonā Honkongā.

Konts ķīniešu valodā @HKpoliticalnew un konts angļu valodā @ctcc507 savos tvītos attēloja protestētājus kā vardarbīgus noziedzniekus. Pirmais konts bija saistīts ar tagad slēgto Facebook kontu HKpoliticalnew.

Twitter uzskata, ka ar vēl 936 kontiem Ķīna mēģināja vairot politiskas nesaskaņas Honkongā, graujot protestu kustības leģitimitāti un politiskās pozīcijas. Šo konti vēstījumus pavairoja apmēram 200 000 automatizētu kontu.

Twitter amatpersona sacīja, ka izmeklēšana turpinās un var tikt slēgti arī citi konti.

 

Top komentāri

:)
:
Tāda nu ir tā rietumu "demokrātija un vārda brīvība"! :) Ja runa iet par "pareizajiem protestiem", ko paši rietumi apmaksā un kurina - tad viss OK, kā sāk kāds protetstēt pret rietumu jaukšanos suverēno valstu lietās - rietumi ieslēdz sankcijas, represijas un pat taisa apvērsumus vai sāk bumbot!
P
P
Kāpēc klusē ar LV vārdu vienmēr mutē ĀM?
Ass
A
Un ka tad ar tiem kontiem kuri ir par protestiem un mudina cilvekus uz nemieriem un kuda pret pastāvošo valdību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits