Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Volkswagen krīt dziļāk

Šīs nedēļas vidū parādījās skaļākas spekulācijas, ka Vācijas autobūves lepnuma Volkswagen emisiju skandāls varētu neaprobežoties vien ar šo kompāniju, kas zemāk lika doties arī vairāku citu autoražotāju akciju cenām, lasāms ceturtdienas laikrakstā Dienas Bizness.

Volkswagen šonedēļ atzina, ka mašīnu skaits ar nepareizi uzrādītām emisijām varētu būt par vismaz 800 000 lielāks, turklāt šmaukšanās ar emisijām esot skārusi arī automašīnas ar benzīna motoriem. Jāatgādina, ka sākotnēji viss notiekošais ļāva varu spekulācijām, ka pasaule nu pārorientēsies uz benzīna motoriem (sākotnēji tika uzskatīts, ka Volkswagen šmaucas tikai ar savām dīzeļa motora emisijām) vai pat ātrāka varētu būt pāreja uz hibrīdautomašīnām vai elektroauto. Rezultātā bija vērojams pat paaugstināts investoru pesimisms saistībā ar platīna cenām (aptuveni 40% pasaulē iegūtā platīna tiek izmantoti katalizatoru ražošanā dīzeļa dzinējos).

Nav izslēgts, ka kādā brīdī pūļa nepatika pret autoražotāju akcijām investoram šos vērtspapīrus ļaus iegādāties "pa lēto". Pagaidām gan jāturpina skatīties, kā attīstītīsies emisiju skandāls un vai tiks pieķerti arī citi pārkāpēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits