Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Advokāts: Pāvesta virssulainim, visticamāk, būs jāstājas tiesas priekšā

Pāvesta Benedikta XVI virssulainim Paolo Gabrielem, pēc visa spriežot, tiks izvirzītas apsūdzības par konfidenciālu dokumentu nopludināšanu, pirmdien apliecināja Gabrieles advokāts Karlo Fusko.

"Mēs sagaidām oficiālu apsūdzību izvirzīšanu," Itālijas ziņu aģentūrai ANSA sacīja advokāts. Vatikāna pārstāvji norādīja, ka lēmums par to, vai par "zādzību vainu pastiprinošos apstākļos" tiks izvirzītas apsūdzības, tiks pieņemts laikā no ceturtdienas līdz sestdienai.

46 gadus vecais virssulainis tika arestēts maijā, likumsargiem izmeklējot lietu par privātu pāvesta dokumentu nopludināšanu medijiem. Sākotnēji viņš 53 dienas tika turēts cietuma kamerā Vatikānā, bet jūlijā viņam tika noteikts mājas arests.

Fusko skaidroja, ka viņa klients darbojies viens, vienlaikus viņš noliedza ziņas, ka Gabriele būtu bijis iesaistīts kādā plašākā tīklā, kura mērķis ir panākt pārmaiņas Vatikāna hierarhijā. Gabriele pāvesta dienestā strādājis kopš 2006.gada, un viņš bija viens no retajiem izredzētajiem, kuram bija pieejamas pāvesta privātās telpas.

Viņam draud līdz sešiem gadiem cietumā, tomēr pāvests var arī viņu apžēlot. Ja lieta nonāks tiesā, prāva varētu notikt, agrākais, oktobrī, apliecināja Vatikāna pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits