Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Al Qaeda līderis: Bin Ladens visu savu bagātību atvēlēja džihāda finansēšanai

Pērn ASV spēku operācijā nogalinātais starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda dibinātājs Osama bin Ladens līderis visu savu bagātību atvēlēja "svētā kara", tostarp 11.septembra teroraktu, finansēšanai, internetā ievietotajā videoierakstā norāda Al Qaeda līderis Aimans az Zavahiri.

"Bagātais šeihs Osama (..) visu savu naudu izdeva džihādam," atklāj Zavahiri, kurš teroristiskās organizācijas vadību pārņēma pēc bin Ladena nogalināšanas 2011.gada maijā.

Zavahiri videoieraksts ievietots islāmistu tīmekļa vietnēs. Tas tiek pieteikts kā otrā Zavahiri memuāru daļa par bin Ladena dzīvi. "Viņš dāsni tērēja naudu džihādam, jo īpaši 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem" ASV un "uzbrukumiem ASV vēstniecībām Nairobi un Dāresalāmā" 1998.gadā, videoierakstā norāda Zavahiri. Taču bin Ladena personīgā dzīve bija "pieticīga" un viņš "bija ļoti skops tēriņos attiecībā uz lietām, kas nebija saistītas ar džihādu", atzīst jaunais Al Qaeda līderis.

Bin Ladens nāca no ļoti turīgas ģimenes. Viņa bagātības apmērs tiek lēsts robežās no 30 līdz pat 300 miljoniem dolāru, taču dažas aplēses liecina, ka viņam piederēja pat viens miljards dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits