Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Almati atjaunota interneta darbība

Almati pirmdien pēc piecu dienu pārtraukuma atjaunota interneta darbība, ziņo aģentūras AFP reportieris Kazahstānas lielākajā pilsētā, kuru valstī notikušie nemieri skāra vissmagāk.

Pieejamas gan vietējās, gan ārvalstu tīmekļa vietnes, un cilvēki beidzot var izmantot elektroniskos norēķinus. Pagājušajā nedēļā daudziem bija problēmas iegādāties pārtiku un citas pirmās nepieciešamās preces, jo nevarēja norēķināties ar maksājumu kartēm un nedarbojās bankomāti.

Citās Kazahstānas pilsētās pagājušajā nedēļā internets dažkārt bija pieejams vairākas stundas dienā.

Almati pirmdien atsācis kursēt sabiedriskais transports.

Svētdien Kazahstānas Informācijas un sabiedrības attīstības ministrija savā Telegram kanālā pavēstīja, ka nekārtībās valstī gājuši bojā 164 cilvēki. Tomēr dažas stundas vēlāk šī informācija no Telegram tika dzēsta un ministrija apgalvoja, ka šis paziņojums publiskots "tehniskas kļūdas dēļ".

Savukārt Iekšlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka nekārtību gaitā valstī aizturēti 7939 cilvēki.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien pavēstīja, ka ar Krievijas militārajām transportlidmašīnām no Kazahstānas uz Krieviju svētdien izvesti vairāk nekā 1400 Krievijas pilsoņi, kuri vēlējušies atgriezties.

Kā ziņots, protesti pret sašķidrinātās gāzes cenu straujo kāpumu sākās pirms nedēļās Žanaezenā, valsts dienvidrietumos.

Taču nākamajās dienās protesti pārņēma visu Kazahstānu, un līdztekus ekonomiskajām prasībām sāka parādīties arī politiskās prasības. Protestētāji cita starpā pieprasīja eksprezidenta Nursultana Nazarbajeva un viņa klana pilnīgu aiziešanu no valsts vadības.

Drīz vien miermīlīgie protesti pārauga sadursmēs ar drošības dienestiem. Līdztekus valdības ēku ieņemšanai sākās uzbrukumi policijas iecirkņiem un veikalu izlaupīšana.

Ceturtdien Maskavas kontrolētā bijušo PSRS valstu militārā alianse jeb Kolektīvās drošības līguma organizācija (ODKB), atbildot uz Kazahstānas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva lūgumu, nosūtīja uz Kazahstānu "miera uzturētājus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits