Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ANO Drošības padome pieņem pirmo rezolūciju par Mjanmu

ANO Drošības padome trešdien pieņēma pirmo rezolūciju par situāciju Mjanmā, aicinot tās huntu atbrīvot gāzto civilo līderi Aunu Sanu Su Či.

Drošības padome desmitiem gadu ir bijusi sašķelta Mjanmas jautājumos un iepriekš spēja vienoties tikai par oficiāliem paziņojumiem saistībā ar šo valsti, kuru kopš 2021.gada februāra atkal pārvalda militārā hunta.

77 gadus vecā Su Či atrodas mājas arestā vai ieslodzījumā cietumā, kopš armija pērn 1.februārī sagrāba varu valstī, gāžot viņas valdību. Militārā hunta apspiež demokrātiskos protestus un vajā režīma pretiniekus.

Trešdien pieņemtā rezolūcija "aicina" huntu "nekavējoties atbrīvot visus patvaļīgi aizturētos cietumniekus", tostarp Su Či un eksprezidentu Vinu Mjintu.

Tā arī pieprasa "nekavējoties izbeigt visu veidu vardarbību" un lūdz "visas puses ievērot cilvēktiesības, pamatbrīvības un likuma varu".

Rezolūcija tika pieņemta, 12 valstīm balsojot par. Balsojumā atturējās pastāvīgās dalībvalstis Ķīna un Krievija, kā arī Indija. 

Huntas tiesa līdz šim ir atzinusi Su Či par vainīgu 14 politiski motivētās apsūdzībās un piespriedusi viņai 26 gadus cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits