Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ANO ģenerālsekretārs Gutērrešs kandidēs uz otro amata termiņu

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs kandidēs uz vēl vienu piecu gadu amata termiņu, pirmdien pavēstīja viņa preses sekretārs.

Gutērrešs informējis Ģenerālās asamblejas un Drošības padomes prezidentu, ka viņš "ir pieejams, lai kalpotu otro termiņu ANO ģenerālsekretāra amatā", kas ilgs no 2022. līdz 2026.gadam, preses brīfingā pavēstīja Stefans Dižariks.

71 gadu vecais Gutērrešs jau piektdien apliecinājis ANO Drošības padomes dalībvalstīm, ka plāno kandidēt uz otro amata termiņu, sacīja diplomātiskās amatpersonas.

Tiekoties ar ASV, Francijas, Krievijas, Ķīnas un Lielbritānijas pārstāvjiem, Gutērrešs raksturojis daudzos draudus, ar kuriem sastopas pasaule, diplomāts sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Gutērrešs uzsvēris nepieciešamību panākt "cilvēces un dabas" izlīgumu, un to, cik svarīga ir starptautiskā sadarbība saistībā ar tādiem izaicinājumiem kā kiberdrošība un terorisms, piebilda diplomāts.

Gutērreša vēlmei kandidēt uz otro termiņu Drošības padomes pastāvīgo dalībvalstu vidū nav iebildumu, norādīja citi diplomāti.

Atbilstoši tradīcijai viens cilvēks ANO ģenerālsekretāra amatā pavada ne vairāk kā divus termiņus, tomēr diplomāti vēl pirms ASV prezidenta vēlēšanām norādīja, ka Gutērrešs uz otro termiņu nekandidēs, ja vēlēšanās uzvarēs Donalds Tramps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits