Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ANO prognozē strauju pasaules graudu rezervju samazināšanos

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) eksperti prognozējuši strauju pasaules graudu rezervju samazināšanos. Graudu rezerves šīs sezonas beigās būs apmēram 503 miljoni tonnu, kas ir par 6% jeb 32 500 000 tonnām mazāk, nekā tika prognozēts jūlijā.

Prognozes pamatā ir gaidāmā kukurūzas un kviešu ražas samazināšanās pasaulē 2012.gadā. Līdz ar to graudu patēriņa koeficients attiecībā pret graudu rezervēm tuvosies 21% salīdzinājumā ar 22,5% iepriekšējā sezonā, liecina portāla Graudi.lv informācija.

Jūlijā publicētā pasaules kviešu rezervju prognoze septembrī tika samazināta vēl par 3%, līdz 174 miljoniem tonnu, kas ir par 10% mazāk nekā sezonas sākumā.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, graudu rezerves visvairāk samazināsies Kazahstānā, Krievijā un Ukrainā. Tāpat tās būs mazākas arī ASV un Ķīnā. Pie šāda prognozes līmeņa kviešu patēriņa koeficients attiecībā pret kviešu rezervēm var nokrist līdz 25% salīdzinājumā ar 29% pērn.

Lopbarības graudu rezerves pasaulē, salīdzinot ar sezonas sākumu, samazināsies par 8,4 miljoniem tonnu, sasniedzot 164 miljonus tonnu, kas arī ir vēl par 13% mazāk, nekā tika prognozēts jūlijā.

Kā norāda FAO eksperti, visvairāk prognozi ietekmēja kukurūzas ražas samazināšanās ASV. Sezonas beigās kukurūzas rezerves ASV būs tikai 16,5 miljoni tonnu. Savukārt kukurūzas patēriņa koeficients attiecībā pret kukurūzas rezervēm būs rekordzems - 6,3%. Turklāt pasaulē lopbarības graudu patēriņa koeficients attiecībā pret rezervēm arī gaidāms rekordzems - 13,3% salīdzinājumā ar 15% pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits