Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Apdraudēta karalienes Elizabetes II mīļākās suņu šķirnes - korgiju - pastāvēšana

Lielbritānijas suņu audzētājus satraucis strauji sarūkošais Velsas pembrokkorgiju skaits valstī, kas pirmo reizi licis šo šķirni ievietot apdraudēto sarakstā. Lai gan Velsas korgiji visā pasaulē iemantojuši slavu kā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II favorīti, britu vidū to popularitāte arvien krītas. Šogad reģistrēti tikai ap 400 kucēnu, un šķirnes audzētāji aizsākuši plašus korgiju popularizēšanas pasākumus, lai glābtu augumā mazos ganu šķirnes suņus no iznīkšanas, vēstīja BBC.

Britu karaļnamā pirmais korgijs ienāca 1933. gadā, kad karalienes Elizabetes II tēvs karalis Džordžs VI suni iegādājās no vietējiem audzētājiem. Par Dūkiju nosaukto suni iemīļoja karaļa meitas, un korgijs kļuva par neatņemamu karaliskās ģimenes sastāvdaļu. 1944. gadā topošā karaliene savā 18. dzimšanas dienā dāvanā saņēma korgiju, vārdā Sūzana, pateicoties kurai laika gaitā karaļnama korgiju saime arvien augusi, kopš tā laika karalienei Elizabetei II piederējuši kopumā vairāk nekā 30 korgiju.

Bakingemas pilī mīluļiem ir sava Korgiju istaba, kurā tiem iekārtotas guļvietas paaugstinātos klūgu groziņos, lai izvairītos no caurvēja. Suņu ēdienkartē iekļauta svaiga trušu un liellopu gaļa, par ko atbildīgs pils pavārs.

Šobrīd karalienei pieder divi korgiji, vārdā Villova un Hollija, jo vecākais sunītis Montijs šoruden 13 gadu vecumā aizgāja aizsaulē. Montijs vēl vasarā savaldzināja Londonas olimpisko spēļu skatītājus, kad parādījās atklāšanas ceremonijas īsfilmā par britu slepeno aģentu Džeimsu Bondu, kurš saņem slepenu misiju no karalienes. Filmiņā Montijs kopā ar pārējiem korgijiem sagaidīja karaļnamā ierodamies aktiera Daniela Kreiga tēloto aģentu, dzīvespriecīgi virpuļoja pa paklāju un pavadīja Dž. Bondu un karalieni Elizabeti II līdz helikopteram.

Bez korgijiem Bakingemas pilī mīt arī divi dorgiju suņi Kendija un Vulkāns. Dorgiji radušies, sakrustojot karalienes pembrokkorgiju ar viņas māsai princesei Mārgaritai piederējušo taksi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits