Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Apritējis gads kopš Costa Concordia avārijas

Vidusjūras kruīza kuģa _Costa Concordia _avārijā bojāgājušo cilvēku radinieki svētdien ar sērām pieminēja pirmo gadadienu, kopš traģiskās nelaimes, kurā dzīvību zaudēja 32 cilvēki. 2012.gada 13.janvāra vakarā Costa Concordia uzskrēja zemūdens klintij pie Džiljo salas Toskānā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās vairāk nekā 4200 cilvēki.

Pie Costa Concordia vraka ūdenī tika nolaisti ziedi un bojā gājušo piemiņai 32 reizes ieskanējās kuģa signāltaures, atbalsojoties pāri jūras klajumiem. Piemiņas ceremonijā piedalījās arī avārijā izdzīvojušie, no kuriem daudzi atzina, ka ieradušies arī tādēļ, lai pateiktos vietējiem iedzīvotājiem, kuri liktenīgajā naktī steidzās palīgā cietušajiem.

Tikmēr avarējušā kuģa īpašnieks - kompānija Costa Crociere - iepriekš vēstulē aicināja pasažierus nedoties uz piemiņas ceremoniju Džiljo salā, jo tā nespējot uzņemt tik daudz cilvēku. Šī vēstule sarūgtinājusi daudzus cilvēkus. Costa Crocier paziņoja, ka pieminēs traģisko gadskārtu ar dievkalpojumiem kapelās visos savos kruīza kuģos, kura karogi tiks nolaisti pusmastā.

Saistībā avāriju uzsākta izmeklēšana pret desmit cilvēkiem, tostarp Costa Concordia kapteini Frančesko Sketīno, bet neviens no viņiem vēl nav notiesāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits