Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Apšaudē un granātu uzbrukumā Beļģijā četri bojāgājušie un vismaz 64 ievainotie

Četri cilvēki gājuši bojā un vismaz 75 ievainoti Beļģijas austrumu pilsētā Lježā, kad ļaužu pārpilnajā pilsētas centrālajā laukumā bruņots vīrietis otrdien atklāja uguni un meta šokgranātas, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, paziņoja Lježas prokurore Daniela Reindersa.

Pēc amatpersonu teiktā, uzbrucējs bijis 33 gadus vecais Nordins Amrani, kurš iepriekš tiesāts par kriminālnoziegumiem un kurš otrdienas rītā bija uzaicināts ierasties policijā, bet neieradās.

"Pagaidām vēl nav skaidrs, vai viņš izdarīja pašnāvību vai arī eksplodēja viņa bruņojums," preses konferencē Lježā teica Reindersa.

Trīs cilvēki, kurus nogalināja Amrani, bija 15 gadus vecs zēns, kurš gāja bojā notikuma vietā, kā arī 17 gadu vecs jaunietis 75 gadus veca sieviete, kura nomira slimnīcā.

Amrani šāva no Kalašņikova automāta un meta šokgranātas apmēram 90 kilometrus no galvaspilsētas Briseles attālās Lježas galvenajā laukumā, pie kura atrodas pilsētas tiesas nams un turpat netālu ir arī Ziemassvētku tirdziņš.

Amrani iepriekš izcietis četru gadu un desmit mēnešu cietumsodu par nelikumīgu ieroču glabāšanu un marihuānas kaņepju audzēšanu.

Kopumā slimnīcā nogādāti vismaz septiņi cilvēki smagā stāvoklī, tostarp arī divus gadus vecs puisītis.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi neatbilstoši patiesībai vēstīja, ka uzbrucēji esot bijuši vairāki, kā arī izplatīja dažādas versijas par notikušo. Beļģijas ziņu vietne HLN.be vēstīja, ka neilgi pirms uzbrukuma no pilsētas tiesas nama esot izbēguši trīs vīrieši. Pakistānas laikraksts Karachi Post apgalvoja, ka uzbrukums esot saistīts ar tiesas nolasīto spriedumu tā dēvētās goda slepkavības lietā, kas pastrādāta, nogalinot meiteni, kas izveidojusi attiecības, kurām piekrišanu nav devuši viņas vecāki.  Karachi Post vēstīja, ka pirmdien esot nolasīts spriedums šeiha Sadija ģimenes locekļiem, un ka tiesas namā eksplodējusi bumba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits