Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Aptauja: Romnijs nostiprina pozīcijas republikāņu vēlētāju vidū

Bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs uzlabojis savas pozīcijas republikāņu vēlētāju vidū, iekarojot atbalstu pat partijas atbalstītāju konservatīvākajā spārnā, liecina svētdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Tomēr, ja prezidenta vēlēšanas tiktu rīkotas šodien, viņš zaudētu pašreizējam ASV prezidentam Barakam Obamam, liecina telekanāla NBC News un laikraksta The Wall Street Journal veiktās aptaujas rezultāti. Par Romniju gatavi balsot 38% republikāņu vēlētāju, kas ir par desmit procentpunktiem vairāk nekā janvārī, liecina aptaujas.

Viņa tuvākais republikāņu konkurents un bijušais Pensilvānijas senators Riks Santorums iegūtu 32% balsu, bet bijušais Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs un Republikāņu partijas libertāriešu spārna kandidāts Rons Pols katrs tiktu pie attiecīgi 13% balsu.

Jaunākā aptauja liecina, ka Romnijam izdevies iegūt lielāku atbalstu arī to republikāņu vidū, kas līdz šim atturējušies viņu atbalstīt.

Romnija atbalsts tā dēvētajā Tējas dzērāju kustībā, kas pārstāv republikāņu galēji konservatīvo spārnu, pieaudzis no 21% šā gada janvārī līdz 35%, bet viņa popularitāte to republikāņu vidū, kas sevi uzskata par "ļoti konservatīviem", teju dubultojusies. No šiem vēlētājiem par viņu gatavi balsot 32%. Tomēr aptaujas rezultāti liecina, ka Romniju pozitīvi vērtē tikai 28% amerikāņu, bet negatīvi - 40%.

Ja prezidenta vēlēšanas notiktu šodien, Obama pārspētu Romniju ar attiecīgi 50% balsu pret 44%, Gingriču ar 54% pret 37%, bet Santorumu ar 53% pret 39%, liecina NBC News un The Wall Street Journal veiktās aptaujas rezultāti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits