Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Argentīnā sākas protesti pret jauno prezidentu

Ceturtdien pie Argentīnas Kongresa pulcējās desmitiem tūkstošu cilvēku, lai protestētu pret konservatīvo prezidentu Maurisio Makrī.

Lai gan amatā Makrī stājies tikai pirms nedēļas, viņš jau īstenojis vairākus pasākumus, lai mainītu līdzšinējo politiku, ko piekopa viņa priekštece - kreisi noskaņotā Kristīna Fernandesa Kirhnere, kas valsts galvas amatā atradās kopš 2007.gada. Cita starpā Makrī atcēlis ārvalstu valūtas apmaiņas kontroli, kā rezultātā Argentīnas peso jau zaudējis 30% savas vērtības.

Taču Kirhneres pārstāvēto Peronistu bloku īpaši saniknojis Makrī dekrēts par divu Augstākās tiesas tiesnešu iecelšanu, ko prezidents izdevis, apejot Senātu, kurā opozīcijai ir vairākums.

Protestētāju vidū bija arī Kirhneres atbalstītais pretendents uz prezidenta krēslu Daniels Sjoli, kuru Makrī vēlēšanu otrajā kārtā sakāva, saņemot 51% balsu.

"Ierados, jo man šķiet ļoti svarīgi atbalstīt [Peronistu] bloka nostāju, ka institucionālās procedūras tiesnešu iecelšanai ir jāievēro," uzsvēra Sjoli.

Tomēr demonstrācija sākotnēji tika izsludināta, lai paustu atbalstu 2009.gadā apstiprinātajam mediju pretmonopola likumam, pret kuru Makrī iebilst.

Opozīcija apgalvo, ka ASV dolāru apgrozījuma ierobežojumu un fiksētā apmaiņas kursa atcelšana kaitēs ierindas argentīniešiem un mazinās to pirktspēju.

Tikmēr Makrī norāda, ka tas veicinās Argentīnas eksportu un tādējādi rosinās ekonomikas izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits