Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Argentīnas zemūdenes meklējumi: Fiksēti septiņi nesekmīgi satelītzvani

Sestdien fiksēti septiņi nesekmīgi satelītzvanu mēģinājumi, un Argentīnas Aizsardzības ministrija uzskata, ka tie nākuši no zemūdenes, ar kuru sakari pazuda jau trešdien, ziņo The Guardian. Mēģinājumi ilguši no četrām līdz 36 sekundēm, un liecinot, ka "apkalpe cenšas nodibināt sakarus". Pirmajās divās dienās pēc zemūdenes San Juan pazušanas bruņoto spēku preses pārstāvis Enrike Balbi medijiem gan norādījis, ka pamata satraukumam neesot, bet sestdien jau tikusi izvērsta plašāka meklēšanas operācija.

AIzsardzības ministrija paziņojusi, ka šobrīd strādā pie tā, lai izsekotu minētos zvanu mēģinājumus, un šim uzdevumam lūgusi kādas ASV satelīttehnoloģiju kompānijas palīdzību.

Netiek precizēts, kāda tipa signālus tieši Argentīna fiksējusi, bet zināms, ka peldlīdzekļi, kas saskārušies ar tehniskām problēmām, var izmantot šādiem avārijas gadījumiem speciāli paredzētu, peldošu raidītāju, kas sūta satelītsignālus un norāda glābējiem uz zemūdenes vai kuģa atrašanās vietu. To var izmantot arī tad, ja zemūdene ir nogrimusi. Argentīnas flote šobrīd uzskata, ka tieši šāds scenārijs ir piepildījies, kaut vēl dienu iepriekš pieļāva, ka zemūdene dreifē virs ūdens.

Aizvien turpinās meklēšanas operācija, kas nu jau kļuvusi starptautiska, jo tiek piesaistīti arī ASV un Lielbritānijas lidaparāti, un notiek gatavošanās glābšanas darbiem zem ūdens.

"Mēs neesamu spējuši atrast San Juan virs ūdens, tāpēc nu par prioritāti tiks noteikta meklēšana zem ūdens. Tā būs sarežģītāka operācija, jo nepieciešams labāks tehnoloģiskais nodrošinājums, tostarp hidrolokators," medijiem paziņojis flotes virsnieks Gabriels Gonzaless.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits