Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Armēnija un Azerbaidžāna apsūdz viena otru apšaudēs uz robežas

Armēnija un Azerbaidžāna otrdien apsūdzējušas viena otru apšaudēs uz abu valstu robežas, un Erevāna paziņojusi, ka Azerbaidžānas armija Armēnijas Sjunikas provincē nogalinājusi četrus armēņi karavīrus.

Vēl viens armēņu karavīrs ticis ievainots.

Erevāna un Baku ir izcīnījušas divus karus par Kalnu Karabahu - 2020.gadā un pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Pagājušā gada 19.septembrī Azerbaidžāna veica zibensofensīvu, kas nākamajā dienā beidzās ar vairāk nekā 30 gadus "de facto" pastāvējušās Kalnu Karabahas armēņu republikas varasiestāžu faktisku kapitulāciju. Pēc tās no Kalnu Karabahas uz Armēniju aizbēga faktiski visi armēņu iedzīvotāji.

"Azerbaidžānas bruņoto spēku vienības raidīja uguni no kājnieku ieročiem uz Armēnijas kaujas pozīcijām," paziņoja Armēnijas Aizsardzības ministrija, piebilstot, ka sadursme notikusi pie Nerkinhandas ciemata.

Azerbaidžānu robežsargi paziņojuši, ka tā bijusi atbilde uz armēņu iepriekšējās dienas "provokāciju", kuras rezultātā ticis ievainots kāds azerbaidžāņu karavīrs.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija savukārt paziņoja, ka Armēnijas karavīri pirmdien divreiz atklāja uguni uz Kokhanabi ciematu Tovuzas apgabala ziemeļaustrumos. Armēnija to noliedz.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits