Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV un Eiropas diplomāti pamet Haiti

Turpinoties vardarbībai Haiti, Savienotās Valstis izvedušas no valsts daļu vēstniecības darbinieku, un arī Vācijas vēstnieks un Eiropas Savienības (ES) diplomātiskais personāls ir atstājis Haiti.

Vācijas un ES diplomāti turpmāk strādās no Dominikānas Republikas, paziņoja Vācijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

ASV armija paziņoja, ka personāla nogādāšana uz vēstniecību un izvešana no tās ir saskaņā ar ASV standarta praksi vēstniecību drošības pastiprināšanai visā pasaulē, un militārajā lidmašīnā, kas transportēja vēstniecības darbiniekus, neatradās neviens Haiti pilsonis.

Vēstniecība sociālās saziņas vietnēs paziņoja, ka turpina darboties. Vēstniecību atstājuši darbinieki, kas pilda mazāk svarīgus pienākumus.

Vardarbība Haiti izcēlās februāra beigās, kad premjerministrs Ariels Anrī devās uz Keniju, cerot panākt ANO atbalstītu drošības spēku nosūtīšanu uz Haiti. Tobrīd bandas sāka uzbrukumus valsts institūcijām Portoprensā, centienos panākt Anrī gāšanu. Bandīti ielauzās arī Portoprensas cietumos, no kuriem izbēga tūkstošiem ieslodzīto. Kopš tā laika noziedzīgie grupējumi ir pārņēmuši kontroli pār lielu daļu Portoprensas.

Vardarbības dēļ savas mājas bijuši spiesti pamest vairāk nekā 360 000 iedzīvotāju, sestdien paziņoja ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM).

"Haiti iedzīvotāji nespēj dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi. Viņi dzīvo bailēs. (..) Galvaspilsētā dzīvojošie cilvēki ir ieslēgti, viņiem nav, kur iet. Galvaspilsētu ieskauj bruņoti grupējumi un briesmas. Tā ir aplenkta pilsēta," norādīja IOM vadītājs Haiti.

Portoprensas lidosta ir slēgta un arī lielākā osta, kas kalpo kā galvenie vārti pārtikas produktu importam, tika izlaupīta un ceturtdien pārtrauca darbību.

"Ja mēs nevarēsim piekļūt šiem konteineriem (ar pārtiku), Haiti drīzumā cietīs badu," brīdināja nevalstiskā organizācija "Mercy Corps".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits