Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Atlaists Serbijas parlaments

Serbijas prezidents Tomislavs Nikoličs trešdien parakstījis rīkojumu par parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu 16.martā.

"Es sagaidu godīgu un demokrātisku vēlēšanu kampaņu. Šajā laika posmā valsts struktūras neapturēs darbu un turpinās veikt savas funkcijas," sacīja prezidents.

Līdz ar Nikoliča rīkojuma parakstīšanu tiek apmierināta valdības un valdošās koalīcijas prasība.

Serbijas premjerministrs Ivica Dačičs ir Serbijas Sociālistiskās partijas, bet pirmais vicepremjers Aleksandrs Vučičs - Serbijas Progresīvās partijas pārstāvis.

Parlamenta atlaišana Serbijā tika prognozēta jau sen. Tā notikusi, pasliktinoties attiecībām koalīcijā. Serbijas Progresīvā partija jau kādu laiku neslēpj savus centienus izmantot augstos reitingus, lai, kā sagaidāms, iegūtu visu varu parlamentā un valdībā.

Oficiālajā paziņojumā par parlamenta atlaišanas iniciatīvu pieminēta provizorisko mērķu sasniegšana - sarunu uzsākšana par dalību Eiropas Savienībā un attiecību normalizācija ar Kosovas albāņiem.

Jaunajam parlamentam un valdībai būs jāsaņem tautas atbalsts "reformu un sabiedrības modernizācijas paātrināšanai", teikts paziņojumā.

Pēc atlaišanas parlaments var veikt tikai ikdienas tehniskās funkcijas. Viss pilnvaru apjoms tam var tikt nodots tikai kara vai ārkārtas stāvokļa izsludināšanas gadījumā. Līdz ar parlamenta atlaišanu izbeidzas arī valdības mandāts. Tā varēs tikai turpināt ikdienas darbus, tomēr tai nebūs tiesību iniciēt un pieņemt likumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits