Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Austrāliešu radiostacija ziedos vismaz 500 000 dolāru pašnāvību izdarījušās medmāsas fondam

Radiostacija 2DayFM otrdien solīja ziedot vismaz 500 000 Austrālijas dolāru (285 500 latus) pēc radiodīdžeju joku zvana pašnāvību izdarījušās medmāsas ģimenei.

Jāatgādina, ka radio diktori Mela Greiga un Maikls Kristians pagājušonedēļ otrdienas rītā, atdarinot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Čārlza balsi, piezvanīja uz ārstniecības iestādi un apjautājās par Kembridžas hercogienes Ketrinas veselības stāvokli. Viņiem noticēja Karaļa Edvarda VII slimnīcas medmāsa Džasinta Saldana, kura tobrīd pildīja slimnīcas reģistratores pienākumus, un pāradresēja zvanu citai medmāsai. Piektdienas rītā Saldana tika atrasta bez dzīvības pazīmēm dažu desmitu metru attālumā no Karaļa Edvarda VII slimnīcas. Domājams, ka viņa izdarīja pašnāvību.

Radiostacija pēc medmāsas nāves pārtrauca reklāmu raidīšanu, bet ceturtdien to atkal atsāks. Visi līdz gada beigām gūtie reklāmas ieņēmumi tiks ziedoti "atbilstošam fondam, kas tiešā veidā palīdzēs Džasintas Saldanas ģimenei", paziņoja radiostacija, piebilstot, ka ziedojuma apmērs būs vismaz 500 000 Austrālijas dolāru. "Mums ļoti žēl par notikušo," teica stacijas īpašnieka Southern Cross Austereo vadītājs Riss Holerans. "Mēs ceram, ka ar piedalīšanos memoriāla fonda izveidē sniegsim atbalstu, kas Saldanu ģimenei šajā grūtajā laikā tik ļoti nepieciešams."

Tikmēr vietējos medijos turpina izskanēt minējumi par to, kas nolēma ierakstu atskaņot ēterā. Greiga un Kristians pirmdien norādīja, ka viņi "tikai ieraksta" materiālu, taču par tā piemērotību ēteram spriež citas radiostacijas nodaļas. Laikraksts Sydney Daily Telegraph pat apgalvoja, ka medija vadība "izvairās no atbildības".

Savukārt Holerans teica, ka radiostacija piecas reizes sazinājusies ar Karaļa Edvarda VII slimnīcu, lai apspriestu ierakstu. Austrālijas likumdošana noteic, ka pirms joku zvanu publicēšanas jāiegūst piekrišana no tā upuriem. Tomēr ārstniecības iestāde pirmdien norādīja, ka par to netika informēta ne vadība, ne arī preses nodaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits