Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Austrālijas ministrs brīdina par bēgļiem analfabētiem, kas pārtiks no pabalstiem

Ja Austrālija nolemtu uzņemt vairāk bēgļu, tas novestu pie tā, ka "analfabēti un rēķināt nepratēji" pieprasīs pabalstus un atņems vietējo darbvietas, otrdien brīdināja imigrācijas ministrs Pīters Datons.

Šādi viņš reaģēja uz opozīcijas leiboristu ierosinājumu, ka Austrālijai vajadzētu palielināt ik gadu uzņemamo bēgļu skaitu no 13 750 uz 27 000. Zaļo partija, izklāstot savas nostādnes pirms 2.jūlijā gaidāmajām vēlēšanām, pat norādīja, ka ik gadu būtu jāuzņem 50 000 bēgļu.

"Daudzi cilvēki nebūs spējīgi rēķināt un rakstīt paši savā valodā, nerunājot par angļu valodu, un tās ir grūtības," otrdien vakarā telekanālam Sky News atzina ministrs.

"Šie cilvēki dabūs austrāliešu darbvietas, par to nav pat jautājumu," viņš piebilda.

"Un daudzi no viņiem būs bezdarbnieki, viņi nīkuļos bezdarbnieku rindās uz medicīniskās palīdzības programmas un visa pārējā rēķina. Būs milzīgas izmaksas, nav nekādas jēgas to izpušķot," uzsvēra ministrs.

Datons jau izpelnījies pārmetumus no partiju puses, kam bija veltīta viņa kritika, apsūdzības "ksenofobijā" un prasības atvainoties. Tomēr ārlietu ministre Džulija Bišopa Datonam paudusi atbalstu.

"Pīters Datons norādīja uz ļoti reālajām izmaksām, kas saistās ar humāno palīdzību un bēgļu vīzu izsniegšanu," skaidroja ministre.

"Bieži vien cilvēki, kas ierodas Austrālijā ar šīm vīzām, ir stipri problemātiskas izcelsmes - konkrēti no Afganistānas, bet arī no Pakistānas un citurienes -, un izmaksas ir ļoti lielas, lai panāktu, ka viņi kļūst par tādiem sabiedrības locekļiem, kas tajā dod ieguldījumu," sacīja Bišopa. "Pārbaudīsim lietu atbilstību realitātei."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits