Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Austrālijas musulmaņu skola aizliegusi meitenēm skriet, jo viņas "var zaudēt nevainību"

Austrālijas varasiestādes sākušas izmeklēšanu kādā musulmaņu skolā, kur direktors esot aizliedzis meitenēm piedalīties skriešanas sacensībās, jo viņas "var zaudēt nevainību".

Tas "būtu ļoti satraucoši", ja apsūdzības, ar kurām klajā nācis Melburnas koledžas Al-Taqwa bijušais skolotājs, izrādītos patiesas, sacīja Viktorijas štata izglītības ministrs Džeimss Merlīno." Es esmu lūdzis skolu regulatoram - Viktorijas Reģistrācijas un kvalifikācijas pārvaldei - veikt izmeklēšanu."

"Direktors [Omars Hallaks] uzskata - ja sievietes pārmērīgi skrien, viņas var zaudēt nevainību," teikts bijušā skolotāja vēstulē valdības ministriem, vēsta laikraksts The Age.

"Direktors uzskata, ka ir zinātniski pierādījumi, kas liecina - ja meitenes sevi savaino, piemēram, lauž kāju, spēlējot futbolu, tas viņas var padarīt neauglīgas."

Laikraksts publicējis skolas krosa komandas vēstuli Hallakam, kurā direktors mēģināts pārliecināt, lai viņš maina savu lēmumu, ar kuru aizliegta pamatskolas komandas piedalīšanās apgabala sacensībās 2013. un 2014.gadā.

"Tikai tāpēc, ka mēs esam meitenes, tas nenozīmē, ka mēs nevaram piedalīties skriešanas sacensībās," teikts vēstulē, kur arī norādīts, ka ir "tiešām apvainojoši, ka meitenēm neļauj piedalīties".

"Arī hadītos (pravieša Muhameda izteicienos) nav minēts, ka meitenes nedrīkstētu skriet. Ja vien meitenes ir saģērbušās pienācīgā apģērbā, viņas var skriet."

Koledža Al-Taqwa ir lielākā musulmaņu skola Viktorijas štatā, un pērn tajā bija reģistrēts 1701 audzēknis.

Šī nav pirmā reize, kad Hallaks pievērsis sev mediju uzmanību.

Martā viņš laikrakstam The Age sacījis, ka mudinājis skolēnus nepievienoties džihādistu grupējumam Islāma valsts, jo tas izveidots Izraēlas un ASV sazvērestības rezultātā, lai piekļūtu Tuvo Austrumu naftai.

"Viņi tos [džihādistus] apmāca un apgādā. Ir liecības, ka visas iekārtas ir spožas un jaunas," laikraksts citēja direktora teikto. "Mēs neticam, ka Islāma valsti ir radījuši musulmaņi."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits