Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baku: Sadursmēs Kalnu Karabahā pirmdien krituši trīs Azerbaidžānas karavīri

Sadursmēs ar armēņu spēkiem Kalnu Karabahā pirmdien ir krituši trīs Azerbaidžānas karavīri, paziņoja Baku.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija informēja, ka krituši trīs karavīri pēc tam, kad viņu pozīcijas ar mīnmetējiem un granātmetējiem apšaudījuši Armēnijas spēki.

"Turpmāku armēņu provokāciju gadījumā mēs sāksim plaša mēroga operāciju visā frontes līnijā," brīdināja Azerbaidžānas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Vagifs Dargahlijs.

Savukārt starptautiski neatzītā Kalnu Karabaha paziņoja, ka Azerbaidžānas karavīri pirmdienas rītā pastiprinājuši tās spēku pozīciju apšaudi, izmantojot mīnmetējus, raķešu sistēmas un tankus.

Armēnijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka Kalnu Karabahas spēki atsevišķos frontes līnijas sektoros ir ievērojami pavirzījušies uz priekšu un ieņēmuši jaunas pozīcijas.

Šīs ziņas ir noliegusi Azerbaidžāna, uzsverot, ka tās armija kontrolē vairākas stratēģiski svarīgas augstienes, kuras tā ieņēma sestdien.

Kopumā karadarbībā kopš sestdienas ir krituši vismaz 33 abu pušu spēku pārstāvji un gājuši bojā divi mierīgie iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka svētdien Azerbaidžāna izsludināja vienpusēju uguns pārtraukšanu, taču solīja "nostiprināt" Kalnu Karabahā ieņemtās stratēģiskās pozīcijas.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir de facto neatkarīga armēņu republika. Tai ir ļoti cieša saistība ar Armēniju, bet oficiāli joprojām tiek uzskatīts, ka tā ir Azerbaidžānas sastāvā. Jau kopš Pirmā pasaules kara beigām šis armēņu apdzīvotais apgabals ir bijis par iemeslu strīdiem starp Armēniju un Azerbaidžānu.

Kalnu Karabaha savu neatkarību pirmo reizi pasludināja 1991.gadā. Tās atdalīšanās no Azerbaidžānas veicināja kara izraisīšanos starp Azerbaidžānu un Armēniju. Karā dzīvību zaudēja aptuveni 35 000 cilvēku, un vairāk nekā miljons cilvēku abās valstīs bija spiesti pamest savas mājas.

Azerbaidžāna, kuras aizsardzības budžets pārsniedz visa Armēnijas valsts budžeta apjomu, draudējusi zaudētās teritorijas atgūšanai pielietot spēku, ja sarunas nedos nekādus rezultātus. Savukārt Armēnija paudusi apņēmību uz jebkādām militārām akcijām reaģēt ar masīvu prettriecienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits