Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Beļģijas galēji labējā flāmu partija izveido tīmekļa vietni ziņojumiem par imigrantu pārkāpumiem

Beļģijas galēji labējā flāmu nacionālistu partija Vlaams Belang (Flāmu intereses) otrdien atklājusi tīmekļa vietni, kurā cilvēki aicināti ziņot par nelegālo imigrantu pastrādātājiem noziegumiem. "Vlaams Belang" izveidotajā mājaslapā cilvēki var anonīmi sniegt informāciju par krāpšanos sociālā nodrošinājuma jomā, darbošanos melnajā tirgū un citiem nopietnākiem noziegumiem.

Mājaslapa stipri līdzinās Nīderlandes galēji labējās Brīvības partijas (PVV) izveidotajai interneta vietnei, kurā iespējams iesniegt sūdzības par austrumeiropiešu viesstrādniekiem. Vlaams Belang līderis Filips Devinters skaidro, ka šāda mājaslapa nepieciešama desmitiem tūkstošu nelegālo imigrantu dēļ, kuri mitinās Beļģijas pilsētās, un viņu radīto problēmu dēļ. Par tīmekļa vietnē ziņotajiem likumpārkāpumiem tālāk tikšot informēta policija, viņš piebilda.

Tikmēr Vienlīdzības un rasisma apkarošanas centra direktors Žozefs Devite Vlaams Belang jauno iniciatīvu jau pielīdzinājis nacistu pasākumiem pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados vai Austrumvācijas slepenpolicijas metodēm Aukstā kara laikā. "Tas ir pilnīgi nelikumīgi. Devintera kungs to ļoti labi zina. Viņš vēlas šokēt un provocēt," intervijā kādai radiostacijai atzīmēja Devite.

Jau ziņots, ka līdzīgas tīmekļa vietnes izveide Nīderlandē izsauca plašu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Eiropas Parlaments (EP) aicināja Nīderlandes premjerministru Marku Ruti nosodīt un distancēties no PVV izveidotās mājaslapas, norādot, ka tā ir pretrunā tādām pamatvērtībām kā cilvēka cieņa, brīvība un vienlīdzība un nav savienojama ar likuma varu un cieņu pret cilvēktiesībām. Tomēr premjers, kura mazākuma valdība parlamentā ir atkarīga no PVV atbalsta, ir atteicies šo tīmekļa vietni nosodīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits