Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Berluskoni brīdina, ka eiro zonas krīze var destabilizēt pasaules ekonomiku

Eiro zonas krīze var destabilizēt visas pasaules ekonomiku, ceturtdien brīdināja Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni.  

"Ekonomikas krīze rimsies tikai tad, kad Eiropas Savienība (ES) spēs parādīt, ka spēj spert apņēmīgus soļus pretim politiskai vienotībai, kā arī ekonomiskās, aizsardzības un ārējās politikas koordinēšanai," viņš sacīja Itālijas parlamentā.

Nodēvējot ES par "lielu ekonomisku ķermeni ar mazu politisko galvu", Berluskoni noraidīja viņam izteiktos aicinājumus atkāpties,  sakot, ka viņa valdība ir labākais stabilitātes garants Itālijā pašreizējos ekonomiski grūtajos laikos. Viņš aicināja parlamentu balsot par uzticību savai valdībai. Uzticības balsojums notiks piektdien, un gaidāms, ka parlaments Berluskoni valdību atbalstīs.

Itālijas valdības vadītājs arī apgalvoja, ka ES kopējo valūtu eiro vājinot tas, ka nav mehānisma kopēju eiro zonas obligāciju izlaidei un budžeta politikas saskaņošanai.

Itālija, kas cieš no lielas parāda nastas, aktīvi cenšas panākt kopēju eiro obligāciju ieviešanu, kas, pēc Romas uzskata, mazinātu spiedienu uz lielos parādos slīgstošajām valstīm.

Vairākas citas zemes, sevišķi Vācija, kategoriski iebilst pret kopējām eiro obligācijām, argumentējot savu viedokli ar to, ka šādi finanšu ziņā nedisciplinētās eiro zonas valstis zaudēs motivāciju īstenot sāpīgas, bet nepieciešamas ekonomiskās reformas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits