Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Berluskoni cer cietumsodu aizstāt ar sabiedriskajiem darbiem

Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni paudis vēlmi izciest viņam piespriesto 12 mēnešu sodu, strādājot sabiedriskos darbus, piektdien pavēstīja viņa advokāti.

Itālijas Augstākā tiesa 1.augustā atstāja spēkā Berluskoni piespriesto četru gadu cietumsodu par krāpšanos ar nodokļiem. Zemākās tiesu instances piespriestie četri gadi amnestijas dēļ gan tika samazināti līdz gadam.

Cienījamā vecuma dēļ 77 gadus vecajam ekspremjeram nebija jādodas uz cietumu, bet viņam bija tiesības izvēlēties starp mājas arestu un sabiedriskajiem darbiem, kas viņam nodrošinātu lielāku pārvietošanās brīvību.

Kavēšanās procedūras dēļ varētu nozīmēt, ka sods magnātam netiks piemēros līdz gada beigām.

Berluskoni, kurš apgalvo, ka izvirzītajās apsūdzībās nav vainīgs, sākotnēji noraidīja iespēju, ka viņš varētu veikt sabiedriskos darbus "kā tāds parasts noziedznieks".

Eksperti tagad skaidro, ka soda veids, kuru Berluskoni nodēvējis par pazemojošu, viņam nodrošinās lielāku brīvību. Izciešot mājas arestu, notiesātajam ir jālūdz atļauja ik reizi, kad viņš vēlas pamest māju.

Sabiedrība tagad ar interesi gaida, kā tieši Berluskoni nāksies "sasmērēt rokas" sabiedriskajos darbos.

Ekscentriskajam magnātam var nākties strādāt veco ļaužu namā, kraut produktus lielveikalu plauktos vai arī tīrīt no sienām grafiti ķēpājumus.

Daudzas sabiedriskās organizācijas visā Itālijā - no klaunu-terapeitu meistardarbnīcām līdz suņu patversmēm - piedāvājušas ekspremjeram sodu izciest, strādājot to labā.

"Cilvēks, kurš izvēlas sabiedriskos darbus, parasti nosauc vairākas organizācijas, lai nesanāktu tā, ka viņam ir jātīra stacijas tualetes," skaidroja informācijas avots tieslietu struktūrās.

Berluskoni, visticamāk, varētu izvēlēties darbu Itālijas Solidaritātes centrā - bijušo narkomānu palīdzības organizācijā.

Ekspremjera draugs Čezāre Previti, kurš bija aizsardzības ministrs vienā no trim Berluskoni valdībām, šajā centrā veica sabiedriskos darbus, izciešot sodu par korupciju.

Sods par labu uzvedību ekspremjeram var tik samazināts līdz deviņiem mēnešiem.

Tas, ka tiesa Berluskoni atzinusi par vainīgu nodokļu krāpšanas lietā, ekspremjeram vēl šomēnes varētu maksāt vietu Senātā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits