Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bolīvijas pagaidu prezidente izstājas no prezidenta vēlēšanu cīņas

Bolīvijas pagaidu prezidente Žanīna Anjesa ceturtdien paziņoja par izstāšanos no 18.oktobrī gaidāmo prezidenta vēlēšanu cīņas.

"'Šodien es nolieku savu kandidatūru uz Bolīvijas prezidenta amatu," televīzijas pārraidītā paziņojumā sacīja labējā politiķe Anjesa.

Viņa paskaidroja, ka pieņēmusi šādu lēmumu, "ņemot vērā risku, ka demokrātiskās balsis tiktu sadalītas starp dažādiem kandidātiem un šīs sadalīšanas rezultātā vēlēšanās uzvarētu [eksprezidenta Evo Moralesa partija] Kustība uz sociālismu (MAS)''.

Anjesa, kurai blakus bija viņas kandidāts viceprezidenta amatam uzņēmējs Samuels Dorija Medina un citi politiskie sabiedrotie, aicināja uz vienotību pret MAS, kuras kandidāts Luiss Arse, eksprezidenta Moralesa protežē, ir pirmajā vietā sabiedriskās domas aptaujās.

"Ja mēs neapvienosimies, Moraless atgriezīsies; ja mēs neapvienosimies, demokrātija zaudēs; ja mēs neapvienosimies, diktatūra uzvarēs," sacīja 53 gadus vecā Anjesa.

Anjesa izstājās no vēlēšanu cīņas dienu pēc tam, kad sabiedriskās domas aptaujā par prezidenta vēlēšanu kandidātiem viņa bija ceturtajā vietā, bet Arse - pirmajā.

Moraless pērn 10.novembrī atkāpās no prezidenta amata un aizbēga no valsts, kad bija zaudējis drošības spēku atbalstu pēc trīs nedēļas ilgiem protestiem pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem viņš esot uzvarējis jau pirmajā kārtā.

Pēc Moralesa aizbēgšanas no valsts Senāta viceprezidente Žanīne Anjesa pārņēma varu kā pagaidu prezidente.

Prezidenta vēlēšanas sākotnēji bija paredzētas 3. maijā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika divreiz pārceltas - vispirms uz 6. septembri, bet pēc tam - uz 18.oktobri. Ja būs nepieciešama otrā kārta, tā notiks 29.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits