Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brazīlijā saistībā ar Amazones ugunsgrēkiem aizturēti 63 cilvēki

Brazīlijā saistībā ar ugunsgrēku izraisīšanos Amazones lietusmežos aizturēti 63 cilvēki, turklāt noteikti naudassodi 8,9 miljonu eiro apmērā, kad uz reģionu cīnīties ar liesmām nosūtīti karavīri, pirmdien pavēstīja Brazīlijas aizsardzības ministrs Fernandu Azevedu e Silva.

Cīnoties ar ugunsgrēkiem lietusmežos, armija veikusi 571 sauszemes reidu un 250 gaisa reidus, sacīja ministrs.

Brazīlijas Nacionālā Kosmosa izpētes institūta dati rāda, augustā Brazīlijas Amazones reģionā reģistrēts 30 901 ugunsgrēks, kas ir teju trīs reizes vairāk nekā 10 421 ugunsgrēks augustā pērn, paziņoja Azevedu.

Pagaidām septembrī reģistrēti 17 095 ugunsgrēki, un tas ir ievērojami mazāk par septembra vidējo skaitu 33 426. Vienlaikus ministrs atzina, ka pastāv bažas saistībā ar ugunsgrēkiem atsevišķos apvidos, it īpaši meža vidus daļā.

"Ziņas, kas pamatā tika saņemtas no ārpasaules, liecināja, ka Amazone ir liesmās. Mēs parādījām realitāti, un es uzskatu, ka situācija ir tālu no tā, lai teiktu, ka Amazone ir liesmās," sacīja ministrs.

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru noteicis, ka biznesam ir prioritāte pār vides un indiāņu interešu aizsardzību. Ugunsgrēkiem Amazones reģionā turpinot izplesties, Bolsonaru izpelnījās starptautiskās sabiedrības nopēlumu.

Bolsonaru savukārt kritizēja Vāciju un Franciju, sakot ka tās grib "nopirkt" Brazīlijas suverenitāti, šādi reaģējot uz piedāvājumu pēc G7 valstu samita piešķirt Brazīlijai cīņai ar ugunsgrēkiem 20 miljonus dolāru.

Bolsonaru augustā deva rīkojumu iesaistīt ugunsdzēšanas darbos armiju, un šī operācija pagarināta līdz 24.oktobrim.

Bolsonaru šonedēļ Ņujorkā apmeklē ANO Ģenerālo asambleju, kur viņš solījis Brazīlijas "suverenitāti apstiprināt no jauna".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits