Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Brazīlijas Kongresa apakšpalātas eksspīkeram piespriež 15 gadu cietumsodu par korupciju

Bijušajam Brazīlijas Kongresa apakšpalātas Deputātu palātas spīkeram Eduardo Kunjam, kurš bija sācis kreisās prezidentes Dilmas Rusefas impīčmenta procedūru, ceturtdien tika piespiests 15 gadu un 4 mēnešu cietumsods par korupciju.

Sods, kuru Kuritibas pilsētā piesprieda galvenais pretkorupcijas tiesnesis Seržiu Moru, ir viens no ievērojamākajiem Brazīlijas cīņā pret augsta līmeņa korupciju.

Moru, kuru brazīlieši demonstrācijās bieži piemin kā varoni, rakstiski paziņoja, ka Kunja notiesāts par korupciju, naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Kunja "prettiesiski izmantoja savu federālā deputāta mandātu," rakstīja Moru. "Nevar būt nopietnāka likumpārkāpuma par parlamentārieša mandāta un tautas svētās uzticības viņam nodošanu personiska labuma dēļ."

Kunjas advokāts paziņoja, ka spriedums tiks pārsūdzēts. Apelācijas laikā Kunja tomēr paliks ieslodzījumā Brazīlijas dienvidu pilsētā Kuritibā.

Prokurori sacīja, ka Kunja ņēmis kukuļus miljoniem eiro apmērā plašā korupcijas tīklā, kurā politiķi un darbuzņēmēji piesavinājās līdzekļus no valsts naftas kompānijas Petrobras.

58 gadus vecais Kunja bija viens no Brazīlijas ietekmīgākajiem politiķiem un pašreizējā prezidenta Mišela Temera Brazīlijas Demokrātiskās kustības partijas (PMDB) biedrs, līdz viņu pērn jūlijā atcēla no Deputātu palātas spīkera amata un oktobrī aizturēja.

Kunja, kuru ienīst daudzi brazīlieši, ir ieguvis tumšu politisko spēlīšu meistara reputāciju.

Viņam piespriestais sods ir viens no smagākajiem Brazīlijas plašajā korupcijas skandālā. Bijušajam būvfirmas Odebrecht vadītājam Marselu Odebrešam ir piespriesti 19 gadi un 4 mēneši cietumā, bet eksprezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas bijušajam personāla vadītājam Žozē Dirseu – 20 gadu un 10 mēnešu cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits