Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Brazīlijas pilsētas piekāpjas protestētājiem un samazina transporta biļešu cenu

Brazīlijas divas lielākās pilsētas - Sanpaulu un Riodežaneiro - trešdien piekāpušās protestētāju prasībām un samazinājušas transporta biļešu cenu.

Demonstranti bija sašutuši par to, ka palielinātas sabiedriskā transporta biļešu cenas, kā arī par to, ka 15 miljardi dolāru tiks tērēti diviem sporta pasākumiem - Konfederāciju kausa un Pasaules kausa turnīriem -, tā vietā, lai vairāk līdzekļu investētu veselības un izglītības sistēmās. Protesti sākās pirms aptuveni divām nedēļām Sanpaulu un ātri izplatījās uz citām pilsētām.

Pēdējo dienu laikā aptuveni desmit pilsētās demonstrācijās piedalījušies vairāk nekā 250 000 cilvēku un sākotnējie protesti, kas bija vērsti pret biļešu cenām, ir pārauguši plašākā neapmierinātībā ar sabiedriskajiem pakalpojumiem un korupciju. Šie ir lielākie protesti, kādus Brazīlija pieredzējusi pēdējo divdesmit gadu laikā un jau izpelnījušies salīdzinājumus ar "arābu pavasari" un protestiem Turcijā.

Sanpaulu un Riodežaneiro varasiestāžu lēmums ieklausīties protestētāju prasībās un samazināt cenas ir liela demonstrantu uzvara. Līdzīgu lēmumu pieņēmušas arī citas pilsētas, tostarp Kujaba, Resifi un Žuaunpesoa.

Tikmēr Fortalezā, kur Brazīlija Konfederāciju kausa spēlē uzveica Meksiku, trešdien policijas un demonstrantu starpā izcēlās sadursmes, kurās iesaistījās aptuveni 10 000 protestētāju. Protestētāji apmētāja likumsargus ar akmeņiem, savukārt policisti lika lietā asaru gāzi un ūdensmetējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits