Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Britu prese šokēta par asiņaino slepkavību Londonā

Vēstot par trešdien Londonā notikušo brutālo slepkavību, kas, iespējams, uzskatāma par terora aktu, britu prese norāda, ka notikušais ir prātam grūti aptverams, bet paudusi pārliecību, ka šis incidents tikai stiprinās sabiedrības atbalstu valsts bruņotajiem spēkiem.

Jāatgādina, ka Londonas dienvidaustrumos trešdien divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja kādu cilvēku, kurš saskaņā ar izskanējušo informāciju bijis karavīrs. Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji centušies nocirst upurim galvu un pēc tam prasījuši, lai apkārtējie viņus filmē un fotografē.

Laikraksts The Independent vēsta, ka viens no uzbrucējiem paziņojis, ka slepkavība veikta, atriebjoties par to, ka Lielbritānijas premjerministrs un valdība nosūtījuši karavīrus uz arābu valstīm. Abi vīrieši arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti.

Asiņainā slepkavība atspoguļota visos lielākajos britu laikrakstos. Tajos publiskotas notikuma vietā uzņemtās fotogrāfijas un aculiecinieku stāsti. Citēti arī slepkavu izteikumi.

"Terors mūsu ielās," vēsta laikraksts The Sun, kas plaši atspoguļojis arī kādas sievietes - divu bērnu mātes - konfrontāciju ar vienu no slepkavām, kurš viņai sacījis, ka vēlas sākt karu Londonā. The Sun norādījis, ka šis uzbrukums ir "gandrīz neticams", un aicinājis britus apliecināt atbalstu saviem karavīriem. "Šodien mums ir jāmet izaicinājums ekstrēmistiem un jāstāv plecu pie pleca ar mūsu bruņotajiem spēkiem. (..) Mums jāizrāda savs atbalsts vārdos un darbos. Un, ja jūs šodien redzat karavīru, paspiediet viņam roku un pasakiet paldies," raksta The Sun.

Laikraksts The Daily Telegraph atbalstījis premjerministra Deivida Kemerona nostāju, ka Lielbritānija nekad nepakļausies teroristu spiedienam. "Ja atklāsies, ka islāmistu teroristi patiešām šaušalīgi atriebušies par Lielbritānijas dalību Irākā un Afganistānā, būs steidzami nepieciešams pārskatīt pašreizējos militārpersonām piemērotos drošības pasākumus," atzīmējis The Daily Telegraph. "Bet mums būtu arī jāatceras, ka premjerministram ir taisnība. Lielbritānijas ienaidnieki (..) vēlas iznīcināt ne tikai mūsu dzīvības, bet arī vērtības, tostarp mūsu lepnumu un atbalstu bruņotajiem spēkiem. Un tas ir kas tāds, kas viņiem nekad neizdosies," atzīmējis The Daily Telegraph.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits