Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Čada paziņo par Mali islāmistu kaujinieku augsta ranga līdera nogalināšanu

Čada paziņojusi, ka tās karavīri Mali ziemeļos nogalinājuši islāmistu kaujinieku augsta ranga līderi Mohtanu Belmohtaru, kurš janvārī organizēja uzbrukumu Alžīrijas rūpnīcai, kur tika nogalināti 37 ārvalstu ķīlnieki.

Čadas armija Mali ziemeļos cīnās pret islāmistu kaujiniekiem, kas saistīti ar teroristu organizāciju Al Qaeda.

Čadas karavīri militārā operācijā sestdien Ifogas kalnos iznīcinājuši teroristu bāzi, nogalinot vairākus teroristus, tostarp arī Belmohtaru.

40 gadus vecais Alžīrijā dzimušais Belmohtars islāmistu kaujinieku aprindās darbojas jau vairāk nekā divas desmitgades. Militāro apmācību viņš izgājis Afganistānā, bet pēc tam atgriezies Alžīrijā.

Belmohtars darbojās grupējumā Al Qaeda islāmiskajā Magribā”, taču pagājušā gadā atšķēlies no tā, lai izveidotu pats savu grupējumu.

Čadas valdība piektdien paziņoja, ka Mali nogalināts arī grupējuma Al Qaeda islāmiskajā Magribā otrs augstākais līderis Abu Zeids. Pēc vietējo mediju ziņām, Abu Zeids nogalināts Francijas armijas uzlidojumā.

Belmohtars janvārī uzņēmās atbildību par kaujinieku uzbrukumam Lielbritānijas, ASV un Norvēģijas kompāniju pārvaldītajai In Amenas rūpnīcai Alžīrijas dienvidos. Nomaļās ražotnes ieņemšana noslēdzās ar asinspirti, kurā dzīvības zaudēja 38 ķīlnieki no Lielbritānijas, Norvēģijas, Japānas un citām nācijām.

Neviens cits avots vēl nav apstiprinājis Belmohtara nāvi, kā arī Rietumvalstis vēl gaida apstiprinājumu Abu Zeida nāvei.

Vašingtona šīs ziņas raksturojusi kā "ļoti ticamas", taču Francija pagaidām nav sniegusi komentārus.

Ja Belmohtara un Abu Zeida nāve tiks apstiprināta, tad Francijas vadītā militārā koalīcija Mali ziemeļos būs iznīcinājusi reģiona divus ilggadīgos "Al Qaeda" līderus, gūstot vēsturisku uzvaru cīņā pret džihādistiem Mali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits