Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 upuru skaits pasaulē pārsniedz 5 miljonus

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pasaulē ir pārsniedzis 5 miljonus, liecina ziņu aģentūras "Agence France Presse" (AFP) dati, kas apkopoti pēc oficiāliem avotiem.

Jaunais upuru skaits ir sasniegts apmēram četrus mēnešus pēc tam, kad šādu nāves gadījumu skaits bija pieaudzis līdz 4 miljoniem. Tas noticis par spīti tam, ka mirstība no Covid-19 samazinās, pateicoties vakcīnām, kuras jau saņēmuši vairāki miljardi cilvēku.

Jauno nāves gadījumu skaits vienā dienā pirmoreiz saruka zem 8000 oktobra sākumā, tomēr pasaulē vēl ir saglabājušies pandēmijas "melnie punkti".

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionā, kas apvieno 52 valstis un teritorijas, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsvarā pieaug reģiona austrumos. 

Krievijā jaunu Covid-19 gadījumu skaits un nāves gadījumu skaits sasniedz jaunus rekordus, un vidējais vienas dienas jauno nāves gadījumu skaits kopš 20.oktobra ir lielāks par 1000. 

Oficiāli kopš pandēmijas sākuma Krievijā reģistrēti 8 554 192 Covid-19 gadījumi, bet no Covid-19 miruši 239 693 cilvēki. Tomēr atbilstoši Krievijas statistikas biroja "Rosstat" datiem kopējais Covid-19 upuru skaits Krievijā sasniedzis ap 450 000.

Pēc jauno nāves gadījumu skaita Eiropā Krievijai seko Ukraina un Rumānija, kur pēdējo septiņu dienu laikā ir bijuši vidēji 546 un 442 jauni nāves gadījumi dienā.

Vislielākais nāves gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma ir Latīņamerikas un Karību jūras reģionā - 1 521 193. 

ASV pēdējo septiņu dienu laikā ir reģistrēti vidēji vairāk nekā 1400 jaunu nāves gadījumu dienā, kas ir par 15% mazāk nekā nedēļu iepriekš. Kopējais nāves gadījumu skaits ASV kopš pandēmijas sākuma ir 746 747, un tas ir lielākais pasaulē.

PVO lēš, ka reālais pandēmijas upuru skaits pasaulē var būt divas vai trīs reizes lielāks. Žurnāls "Economist" secinājis, ka Covid-19 prasījusi ap 17 miljonu cilvēku dzīvību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits