Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dalailama ir apbēdināts par Osamas bin Ladena nogalināšanu

Tibetas budistu garīgais līderis dalailama atzina, ka ir apbēdināts par ASV spēku veikto starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāja Osamas bin Ladena nogalināšanas operāciju un saistīja to ar Irākas diktatora Sadama Huseina pakāršanu 2006.gadā.

"Uzskatu, ka tas ir gana skumji," preses konferencē ASV Ņūdžersijas štatā teica dalailama. "Domāju, ka tas nav pareizi. Tas ir tāpat kā ar Sadamu Huseinu, kad viņu pakāra. Jūtos apbēdināts," atzina Tibetas garīgais līderis, kurš martā paziņoja, ka atkāpjas no tibetiešu trimdas kustības politiskā vadītāja amata un nodod savas politiskās pilnvaras jaunievēlētam premjerministram.

Jaunākais dalailamas paziņojums ir pretrunā ar to, ko viņš pagājušajā nedēļā teica Losandželosā. Tad viņš norādīja, ka pasaulē meklētākais terorists bija pelnījis nāvi.

Dalailamas pagājušajā nedēļā teiktais izpelnījās plašu rezonansi, tādēļ Tibetas trimdas valdība izplatīja paziņojumu, kurā precizēja, ka dalailama vēlējās uzsvērt to, ka nepieciešams atrast atšķirību starp "darbību un darītāju".

"Piedot nenozīmē aizmirst, kas noticis," dalailamas teikto Losandželosā citēja laikraksts "Los Angeles Times".

"Ja kaut kas ir nopietns un ir nepieciešams veikt pretpasākumus, jums ir jāveic pretpasākumi," pagājušajā nedēļā norādīja dalailama.

1.maijā ASV jūras spēku specvienība SEAL savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja starptautiskās organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmās atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem. Lai gan daudzas pasaules valstis uzsvēra bin Ladena pastrādāto noziegumu smagumu, tiek arī norādīts uz to, ka tas notika bez tiesas sprieduma.

Musulmaņu pasaules organziāciajs ir solījušas atriebties un piektdien notika islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" rīkoti pašnāvnieku teroristu sprādzieni Pakistānā pie paramilitārās akadēmijas, kuros bojā gāja 70 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits