Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Dienvidāfrikā izdots orderis Nelsona Mandelas mazdēla arestam

Dienvidāfrikā (DĀR) izdots orderis Nelsona Mandelas mazdēla Mandlas Mandelas arestam. M. Mandela tiek apsūdzēts par alimentu nemaksāšanu bijušajai dzīvesbiedrei, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz DĀR plašsaziņas līdzekļiem.

Pēc Dienvidāfrikas laikrakstu rīcībā esošās informācijas, rīkojums par 38 gadus vecā Mandlas Mandelas arestu izdots pēc tam, kad viņš nebija ieradies uz tiesas sēdi lietā par alimentu nemaksāšanu. Slavenā cīnītāja ar aparteīdu mazdēla bijusī dzīvesbiedre Tando Mabunu-Mandela apgalvo, ka viņš izlaidis trīs maksājumus pēc kārtas.

Tiesa tāpat likusi atskaitīt nesamaksātos alimentus no viņa darba algas. Par kādu summu ir runa, Dienvidāfrikas plašsaziņas informācijas līdzekļi neprecizē.

Nelsona Mandelas mazdēls Mandeli apprecēja Tando Mabunu 2004. gadā, reģistrējot laulību valsts iestādē. Savukārt 2010. un 2011. gadi slavenā politiķa mazdēls apņēma par sievām vēl divas sievietes, aizvadot laulību ceremoniju pēc vietējo cilšu likumiem. Dienvidāfrikas likumi atļauj poligāmiju, tomēr tikai gadījumā, ja ar visām sievām tā noformēta vai nu valsts iestādēs, vai arī atbilstoši cilšu tradīcijām. Savietot abu veidu laulības ir aizliegts.

Mandlas Mandelas un Tando Mabunu-Mandelas laulības šķiršanas procesu, kura laikā dzīvesbiedrene pieprasīja ne tikai anulēt savienību, bet arī atzīt par nelikumīgām M. Mandelas laulības ar divām citām sievām, plaši atspoguļo valsts masu informācijas līdzekļi.

Mandla Mandela kopš 2009. gada ir DĀR parlamenta deputāts no sava vectēva partijas – Āfrikas Nacionāla Kongresa (ĀNK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits