Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Divi ēģiptiešu policisti gājuši bojā, neitralizējot spridzekli pie prezidenta pils

Divi Ēģiptes policisti pirmdien gājuši bojā, neitralizējot spridzekļus pie prezidenta pils Kairā. Tas noticis apmēram gadu pēc tam, kad armija sāka represiju vilni.

Jau pirms pāris dienām islāmistu grupējums brīdināja, ka Kairas austrumos pie prezidenta pils izvietoti spridzekļi. Šis ir viens no grupējumiem, kurš veic uzbrukumus kopš prezidenta Muhameda Mursi gāšanas pagājušā gada 3.jūlijā.

Pagaidām nav informācijas, vai prezidents Abdelfatahs as Sisi sprādziena laikā atradās pilī.

Iekšlietu ministrija informē, ka sprādziena rezultātā gājis bojā pulkvedis un vairāki ievainoti. Sprādziens noticis, mēģinot to neitralizēt.

Pēc tam policisti norobežojuši sprādziena vietu un tika mēģināts neitralizēt otru spridzekli. Tas uzsprāga, nogalinot pulkvežleitnantu un ievainojot vēl vairākus policistus.

Sprādzienā norauta roka ātrās palīdzības mediķim. Trešo spridzekli ar robota palīdzību nogādāja ielas vidū, kur sapieriem izdevās to neitralizēt.

Valdības dati rāda, ka kopš Mursi gāšanas kaujinieku uzbrukumos gājuši bojā gandrīz 500 policisti un armijnieki.

Trešdien Kairas metro stacijās sprāga pieci mazi spridzekļi, ievainojot piecus cilvēkus. Nākamajā dienā telekomunikāciju tornī sprāga divi spridzekļi, nogalinot sarga sievu un meitu.

Pēdējo mēnešu laikā ir mazinājušies teroristu uzbrukumi, pateicoties policijas veiktajiem vairāku aizdomās turēto kaujinieku arestiem.

Tomēr pārdrošais kaujinieku brīdinājums par spridzekļiem pie pils liecina, ka kaujinieki vēl spēj veikt uzbrukumus spēcīgi apsargātās teritorijās.

"Dievs ir ļāvis mūsu varonīgajiem kareivjiem tikt pie masu slepkavas midzeņa," par prezidenta pili teikts kaujinieku grupējuma piektdien izplatītajā ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits