Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ekvadorā pirms vēlēšanām nogalināts vēl viens politiķis

Ekvadorā pirmdien tika nogalināts vietējais politiķis nepilnu nedēļu pēc tam, kad vēlēšanu kampaņas mītiņā tika nošauts prezidenta kandidāts, paziņoja partijas amatpersonas.

Eksprezidenta Rafaela Korreas pārstāvētās Pilsoņu revolūcijas partijas biedrs Pedro Brioness, kurš bija viens no šīs politiskās kustības līderiem Esmeraldasas provincē pie Kolumbijas robežas, tika nogalināts sešas dienas pirms prezidenta vēlēšanām, paziņoja prezidenta kandidāte Luisa Gonsalesa.

"Mana solidaritāte ar biedra Pedro Brionesa - jauna vardarbības upura - ģimeni," Gonsalesa paziņoja sociālo mediju platformā "X", kuras iepriekšējais nosaukums bija "Twitter".

"Ekvadora piedzīvo savu asiņaināko periodu," atzina Gonsalesa. Viņa nosauca esošo valdību par nemākulīgu un apgalvoja, ka valsti pārņem organizētās noziedzības bandas.

Ekvadoras mediji, atsaucoties uz avotu vietējā policijā, ziņoja, ka Brionesu pie viņa mājas Sanmateo pilsētā nošāva divi vīrieši uz motocikla, kas pēc tam aizbēga.

9.augustā valsts galvaspilsētā Kito tika nošauts prezidenta vēlēšanu kandidāts Fernando Viljavisensio. 59 gadus vecais centrists un aktīvais cīnītājs pret korupciju bija viens no astoņiem kandidātiem 20.augustā plānotajās vēlēšanās.

Pēc šīs slepkavības Ekvadoras prezidents Giljermo Laso uz diviem mēnešiem izsludināja ārkārtas stāvokli. Prezidents vainoja Viljavisensio slepkavībā organizēto noziedzību. 

Operācijās Kito dienvidos un kaimiņpilsētā tika aizturēti seši aizdomās turamie, kas visi ir Kolumbijas pilsoņi. Vēl vienu īsi pēc uzbrukuma nošāva Viljavisensio miesassargi. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits