Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans sola paplašināt ofensīvu Sīrijā

Turcija ir apņēmības pilna īstenot plānoto iebrukumu Sīrijas ziemeļos pret kurdu spēkiem, neraugoties uz citu valstu iebildumiem, ceturtdien paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Es vēlreiz pasludinu to visai pasaulei, ka mūsu cīņa nebeigsies, līdz mēs nebūsim nodrošinājuši mūsu dienvidu robežu ar 30 kilometrus dziļu koridoru," atbalstītājiem Bitlisā, valsts dienvidaustrumos, sacīja prezidents.

Turcija jau šobrīd ir okupējusi teritorijas Sīrijas ziemeļos līdzās robežai.

Erdogans aprīlī brīdināja, ka ar jaunu ofensīvu vēl vairāk uz dienvidiem tiks atspiesti ASV atbalstītie Sīrijas kurdu bruņotie spēki - Tautas aizsardzības vienības (YPG).

Krievija un Irāna, kas sniedz palīdzību Sīrijas valdībai tās karā pret Turcijas atbalstītajiem nemierniekiem, iepriekš Ankaru mudinājušas atturēties no jauna iebrukuma.

Arī Vašingtona atsevišķi brīdinājusi Ankaru, ka jauns Turcijas iebrukums var novērst spēkus no cīņas pret "Islāma valsts" kaujiniekiem.

"Mēs apzināmies liekulību no to spēku puses, kas izvērš operācijas, kad vien viņi grib, un rāda ar pirkstu uz mums," sacīja Erdogans.

"Mēs turpināsim šīs operācijas atbilstoši mūsu plāniem un balstoties mūsu valsts drošības prioritātēs. Kā mēs allaž sakām, mēs kādu nakti varam ierasties negaidīti," brīdināja Turcijas prezidents.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits