Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Filipīnu prezidents gatavs izmēģināt Krievijas izstrādāto vakcīnu pret Covid-19

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paziņojis, ka ir gatavs pats personīgi izmēģināt Krievijas izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Krievijā reģistrēta pasaulē pirmā vakcīna pret jauno koronavīrusu. Putins apgalvoja, ka vakcīnu izmēģinājusi arī viena no viņa meitām.

Taču ASV galvenais eksperts infekcijas slimību jautājumos Entonijs Fauči un daudzi citi Rietumu zinātnieki ir apšaubījuši šīs vakcīnas drošību un efektivitāti.

Maskava apgalvo, ka vakcīna sniedz noturīgu imunitāti pret vīrusu un atrodas pēdējā izmēģinājumu posmā, kurā piedalās 2000 cilvēku.

Jaunā vakcīna nosaukta par Sputņik V, godinot PSRS satelītu.

Filipīnas ir piekritušas Krievijas piedāvājumam iesaistīties vakcīnas izmēģinājumos, vakcīnas ražošanā un piegādēs, un Filipīnu varasiestādes paziņoja, ka jau trešdien paredzēta tikšanās ar institūtu, kas izstrādā šo vakcīnu.

Duterte sacīja, ka viņam ir milzīga uzticība Krievijai, un pauda pārliecību, ka tās izstrādātā vakcīna ir laba. "Es būšu pirmais, kurš eksperimentēs ar to," paziņoja prezidents. Viņa preses pārstāvis apstiprināja, kas tas nav joks.

Filipīnās inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 143 000 cilvēku, kas ir lielākais skaits Dienvidaustrumāzijā aiz Indonēzijas.

Filipīnās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši vairāk nekā 2400 cilvēki.

Kopš pagājušās nedēļas Filipīnās mājas liegts atstāt vairāk nekā 27 miljoniem cilvēku, varasiestādēm cenšoties ierobežot vīrusa izplatību Manilā un tuvējos apgabalos. Taču šis karantīnas režīms, visticamāk, netiks pagarināts, jo valdība nespēj nodrošināt palīdzību trūcīgajiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits