Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Filipīnu prezidents liek aizturēt masku valkāšanas prasību pārkāpējus

Filipīnām cenšoties apturēt Covid-19 uzliesmojuma vilni, prezidents Rodrigo Duterte devis rīkojumu policijai aizturē ikvienu, kas nebūs pienācīgi apvilcis sejas masku, arī ja tā atradīsies zem deguna.

Duterte rīkojumu izdevis trešdienas vakarā pēc Covid-19 krīzes darba grupas sanāksmes.

Kopš marta beigām, kad centienos apturēt infekcijas izplatīšanos galvaspilsētā Manilā un apkārtnes reģionos tika ieviesti stingrāki ierobežojumi, par krīzes noteikumu pārkāpumiem jau sodīti tūkstošiem cilvēku.

Tieslietu ministrs un policijas priekšnieks mudināja amatpersonas pārkāpējiem piemērot sabiedriskos darbus, nevis arestu, šādus aicinājumus paužot pēc tam, kad nomira kāds komandantstundas pārkāpējs, kuram kā soda mēru policisti bija izraudzījušies 100 pietupienu veikšanu.

Tomēr Duterte tagad uzsvēra, ka policijai ir jābūt bargai pret pārkāpējiem un jāaiztur arī tie, kas nevalkā maskas pienācīgā veidā.

"Mans rīkojums policijai ir šāds - tie, kas maskas nevalkā pienācīgi, ir jāiztur un jāapcietina, un jāveic izmeklēšana, kāpēc viņi tā dara," sacīja Duterte.

"Tas nav manis dēļ, tas nav mūsu dēļ. Tas ir šīs valsts interesēs, lai jūs neinficētu citus un lai citi neinficētu jūs," skaidroja prezidents.

Dutertes preses sekretārs Harijs Roks ceturtdien apstiprināja, ka šāds rīkojums ir dots un ka noteikumu pārkāpējus varēs aizturēt uz 12 stundām bez apsūdzību izvirzīšanas.

Centienos apturēt Covid-19 vīrusa izplatību Filipīnās arī līdz šim aktīvi iesaistīta policija un armija. Daudzviet izvietoti kontrolpunkti, bet operācijās, lai nodrošinātu prasības par iedzīvotāju uzturēšanos mājās, iesaistīti tūkstošiem karavīru.

Dienvidaustrumāzijas valstu vidū Filipīnās ir otrs augstākais inficēšanās gadījumu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits