Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hersonas apgabala vadītājs aicina iedzīvotājus ignorēt "evakuāciju"

Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs aicinājis hersoniešus ignorēt krievu prasības "evakuēties" uz Dņepras kreiso krastu un Krieviju.

"Viņi grib padarīt mūsu cilvēkus par ķīlniekiem un izmantot viņus kā dzīvo vairogu. Neļaujiet, ka ļaunuma impērija piesedzas ar jums, jūsu vecākiem un bērniem," mudināja apgabala vadītājs.

Okupantu varas struktūras Hersonas apgabalā izplatījušas apgalvojumus, ka Hersonā esot sākusies iedzīvotāju "organizēta pārvietošana" no Dņepras labā krasta uz kreiso. Plānos esot pārvietot 50 līdz 60 tūkstošus cilvēku.

Cilvēkus ar teksta īsziņām mobilajos telefonos brīdina, ka Ukrainas armija it kā grasoties apšaudīt dzīvojamo namu kvartālus.

"Ukrainas armija neiznīcina Ukrainas pilsētas un ciemus," uzsvēra Januševičs. "Toties krievi bez žēlastības apšauda mierīgos objektus, kur nav karavīru."

Okupantu paziņojumi izskan uz Ukrainas karavīru panākumu fona, norādīja gubernators.

"Vienalga, ko okupanti nebūtu izdomājuši attiecībā uz Hersonas apgabalu, būs tā, kā izlems Ukrainas Bruņotie spēki. Hersonas apgabals tiks atbrīvots no šiem necilvēkiem," uzsvēra Januševičs.

Krievijas ieceltais okupētā Hersonas apgabala nominālais vietvaldis Vladimirs Saļdo iepriekš paziņoja, ka Krievijas izveidotās administrācijas struktūras pamet Dņepras labo krastu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits