Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Hinduistu nacionālists sarīko apšaudi studentu protestos Deli

Deli studentu protestos pret jauno Indijas pilsonības likumu kāds hinduistu nacionālists ceturtdien sācis šaut uz cilvēkiem, ievainojot vienu studentu. Policija šāvēju aizturējusi.

Vīrietis pirms uzbrukuma pārraidīja sociālajos medijos video, kurā viņš redzams ar ieroci, kliedzam uz protestētājiem "Lai dzīvo Deli policija" un "Te ir jūsu brīvība".

Video fonā redzami desmitiem policistu, kas novēro protestētājus.

Mediji ziņo, ka apšaudē ievainots viens students, kuram sašauta roka.

Jaunais likums, pret ko Indijā kopš decembra notiek protesti, paredz piešķirt pilsonību reliģiskajām minoritātēm no kaimiņvalstīm, bet ne musulmaņiem. 

Kritiķi apgalvo, ka šis likums ir daļa no premjerministra Narendras Modi plāna pārveidot Indiju par tīru hinduistu valsti, ko Modi kategoriski noliedz.

Indijā dzīvo aptuveni 200 miljoni musulmaņu.

Vīrietis, kas sarīkoja apšaudi studentu protestu laikā, pirms tam sociālajā tīklā Faceboo  pārraidīja video, kurā aicina viņu "pēdējā ceļojumā" ietērpt safrāndzeltenas krāsas tērpā un slavētu Rāmu.

Safrāndzeltenā krāsa tiek asociēta ar hinduismu un Modi vadīto  Indijas Tautas partiju (Bharatiya Janata Party, BJP), bet Rāma ir viena no populārākajām dievībām hinduismā.

Apšaude notikusi dienā, kad 1948.gadā  hinduistu reliģiozais fanātiķis nogalināja Indijas politisko un garīgo līderi Mahātmu Gandiju.

Mediji ziņo, ka vietā, kur notika apšaude, pēc tam sapulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku. Vairāki protestētāji sākuši spiesties pret policijas barjerām, un likumsargi izmantojuši pret viņiem ūdens metējus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits