Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Honkongas policija metrostacijā pret protestētājiem liek lietā stekus

Honkongas policija sestdien vēlu vakarā vienā no pilsētas metrostacijām pret protestētājiem laidusi darbā stekus un daudzus protestētājus aizturējusi.

Kā vēsta raidsabiedrība TVB, policisti lietojuši stekus uz Prinča Edvarda stacijas perona un pie eskalatora un iebrukuši metrovilciena vagonā, izsmidzinot piparu gāzi, kamēr pasažieri centušies saspiesties vienā vagona galā, patveroties aiz atvērtiem lietussargiem.

Nav zināms, vai visi cilvēki, kas atradās vagonā, bija protestētāji.

Policija savukārt paziņojusi, ka iebrukusi stacijā tādēļ, lai aizturētu protestētājus, kuri izturējušies vardarbīgi un lauzuši biļešu automātus.

Jau trīspadsmito nedēļas nogali turpinoties demokrātijas aizstāvju protestiem, spriedze Honkongā pieaug. Sestdien protesti atsākās, neraugoties uz policijas lēmumu aizliegt šai dienā paredzēto plašo demonstrāciju, kurā bija plānots pieminēt tieši pirms pieciem gadiem pieņemto Ķīnas lēmumu neļaut ievēlēt Honkongas līderi tiešās demokrātiskās vēlēšanās, kas ievadīja tā dēvētos Lietussargu kustības protestus 79 dienu garumā.

Policija, kas izvietojusi ap svarīgākajiem valdības objektiem barjeras, pret protestētājiem pie Honkongas parlamenta lietoja asaru gāzi un ūdens lielgabalus ar zili iekrāsotu ūdeni, kas vēlāk palīdz atpazīt protestu dalībniekus. Savukārt demonstranti meta policijas virzienā ķieģeļu lauskas un Molotova kokteiļus un zibināja lāzerpildspalvas, bet lielākā daļa no viņiem sāka atkāpties, izplatoties ziņām par policijas papildspēku tuvošanos, un lielas sadursmes šai vietā neizcēlās.

Vēlāk protestētāji sāka pārgrupēties, bloķēja vienu no lielajām tirdzniecības ielām, netālu no policijas galvenās mītnes sakrāva barikādes no dažādām mantām un aizdedzināja tās. Ugunsdzēsējiem nācās kājām doties turp, lai apslāpētu liesmas, bet tad policija barikādes novāca un aizturēja dažus protestētājus, kas vēl nebija atstājuši notikuma vietu.

Sestdien Honkongā pirmo reizi tika pilnībā slēgtas divas metro līnijas, lai neļautu protestētājiem pārvietoties.

Kā ziņots, pēdējo divu dienu laikā policija aizturējusi vairākus pazīstamus protestu līderus un likumdevējus.

Top komentāri

Naris
N
ASV demokrātiskie un alternatīvie mēdiji ziņo, ka Honkongas nekārtības ir ASV drošības dienestu operācija, kas ir daļa no ASV mēģinājumiem vājināt Ķīnu ekonomiski un politiski https://consortiumnews.com/2019/08/19/hong-kong-in-crosshairs-of-global-power-struggle/ https://consortiumnews.com/2019/08/19/us-backs-xenophobia-mob-violence-in-hong-kong/
Irlielāmērāticams
I
ka pēc iespējas drīzāk ir jāsāk lietot šaujamieroči un kāds ducis satrakojušos karstgalvju jānošauj. Ja "mierīgo demonstrāciju" dalībnieki met policistiem virsū akmeņus un aplej ar degošu benzīnu, tad policijai ir jārīkojas adekvāti. Ja ļaundabīgu augoni neizgriež, pēcāk iet bojā viss organisms.
Neslāvs
N
Varam pārliecinaties kāds murgs bija doma " brīva Latvija brīvā cccp". Kazaki nu var dancinat mietus tikai uz krievu un vēl okupēto tautu stulbajiem pauriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits