Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

IATA kritizē valstu lēmumus atjaunot Covid-19 testu veikšanu ceļotājiem no Ķīnas

Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA) trešdien kritizēja vairāku valstu lēmumus atjaunot Covid-19 testu veikšanu un citus pasākumus, kas vērsti pret ceļotājiem no Ķīnas.

Aizvien vairāk valstu, tai skaitā ASV, Kanāda, Japāna un Francija, noteikušas prasības visiem ceļotājiem no Ķīnas pirms ierašanās šajās valstīs uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Šie pasākumi ieviesti pēc tam, kad Ķīnā strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits, Pekinai pagājušajā mēnesī atceļot bargos koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzētos pasākumus.

"Tas sagādā ārkārtīgu vilšanos, redzot pārsteidzīgu šo pasākumu atjaunošanu, lai arī tie iepriekšējos trīs gados izrādījušies neefektīvi," norāda IATA ģenerāldirektors Villijs Volšs.

IATA uzsver, ka koronavīruss jau tā ir plaši izplatīts tajās valstīs, kas noteikušas šo testu veikšanu.

"Pētījumi, kas veikti ap omikrona paveida rašanos 2021.gada nogalē, liecina, ka ierobežojumu noteikšana ceļošanai nerada nekādu atšķirību attiecībā uz infekcijas izplatību," skaidro Volšs. "Mums ir rīki, lai pārvaldītu Covid-19 izplatību bez nepieciešamības ieviest neefektīvus pasākumus, kas ierobežo starptautisko savienojamību, kaitē tautsaimniecībām un iznīcina darbavietas."

Ķīnas valdība otrdien starptautiskos ierobežojumus ceļotājiem no šīs valsts nodēvēja par nepieņemamiem un brīdināja veikt pretpasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits