Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igauņu velotūristu nolaupīšanu Libānā organizējis Venecuēlas pilsonis

Igaunijas velotūristus Libānā nolaupījušās bandas līderim Vaelam Abasam ir Venecuēlas pilsoņa pase, vēsta Libānas laikraksts The Daily Star. Līdz ar šo atklājumu tiek izteikti pieņēmumi par Sīrijas saitēm ar šo Latīņamerikas valsti.

Faktu, ka pase ir īsta, apstiprinājuši informācijas avoti drošības struktūrās. Iepriekš tika pieļauts, ka pase ir viltota. Ar šo dokumentu 29 gadus vecais Abass izlidojis no Damaskas uz Kataru, bet no turienes grasījies doties tālāk uz Brazīliju.

Kataras drošības dienesta darbinieki viņu atpazinuši, pateicoties Interpola izplatītajai fotogrāfijai, un nosūtījuši viņu atpakaļ uz Sīriju. 2.novembrī Sīrija viņu izdeva Libānai.

Kā ziņots, 23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus. Atbildību par nolaupīšanu uzņēmās līdz tam nedzirdēta organizācija "Atdzimšanas un reformu kustība".

Aprīlī tīmeklī parādījās videomateriāls, kurā nolaupītie tūristi aicināja Libānas, Saūda Arābijas, Jordānijas un Francijas līderus viņiem palīdzēt, bet nekādas prasības savu nolaupītāju vārdā neizvirzīja. Otrajā video, kas tīmeklī tika ievietots maijā, viņi kritizēja Igaunijas valdību, jo tā viņus ir pametusi, un sacīja, ka viņiem draud "lielas briesmas".

Izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots toreiz apliecināja, ka video tīmeklī ievietots no Damaskas, ar to raisot minējumus, ka velotūristi no Libānas aizvesti uz Sīriju.

Velobraucējus pēc teju četru mēnešu gūsta atbrīvoja 14.jūlijā. Viņi tika nogādāti Arsālas pilsētā, Bekaa ielejā, un tad pārvesti uz Francijas vēstniecību Beirūtā, bet nākamajā dienā atgriezās dzimtenē.

Libānas mediji iepriekš ziņoja, ka Libānā nolaupīto Igaunijas velotūristu atbrīvošanu noorganizēja Francijas izlūkdienesti, sadarbojoties ar Sīrijas drošības dienestiem. Pēc vairāku mediju ziņotā, pieprasīto izpirkuma naudu samaksājusi kāda Persijas līča valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits