Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Indijā aizdedzinājies tibetiešu students

Indijā aizdedzinājies kāds tibetiešu students, kurš guvis nopietnas traumas, sestdien paziņojusi policija.

Students piektdien aizdedzinājies Centrālajā Tibetas studiju Universitātē, kas atrodas Vārānasi pilsētā, Utarpradēšas štatā.

Pašaizdedzināšanās regulāri izmantota kā protesta metode pret Ķīnas politiku Tibetā.

Indijas policija gan izskata iespēju, ka 20 gadus vecā studenta rīcību varētu būt ietekmējuši slikti eksāmenu rezultāti.

"Mums nav pilnīgi skaidri iemesli, bet aculiecinieki vēstīja, ka viņš iekliedzies "brīvība", pirms izskrēja ārā un aplēja sevi ar petroleju un aizdedzinājās," aģentūrai AFP pavēstīja policijas pārstāvis.

"Institūcijā tajā laikā atradās pāris tibetiešu pārstāvji. Tomēr institūcijas vadība mums pavēstīja, ka dienu iepriekš paziņojusi eksāmenu rezultātus, un viņš nav nokārtojis divus eksāmenus," piebilda policijas pārstāvis.

Ķīna norāda, ka tā Tibetu 1951.gadā atbrīvoja, bet daudzi tibetieši vaino Pekinu par reliģisku apspiešanu un viņu kultūras graušanu.

Ķīna šādus pārmetumus noraida, un uzskata, ka trimdā Indijā dzīvojošais Tibetas garīgais līderis dalailama ir atbildīgs par aizdedzināšanās vilni.

Top komentāri

Var
V
jau būt viedoklis,ka čalīts tā pārņemts ar dvēseles un fiziskā ķermeņa atšķirīgumu,ka savā neveiksmē gribēja savu fizisko ķermeni iznīcināt kā nederīgu un apgrūtinošu nastu,kļūt brīvam,lai pārdzimtu pilnīgākā ķermeni,joks,jā,apziņas pataloģiska transformācija.Bet ko piemin ķīnas rīcību?Ķīnā ir komunisms,kuru ideju paudēji ir Latvijā aizliegti,viņi Tibetu ne tikai okupēja,bet arī ienesa komunistisko ideoloģiju.Bet lai zinātu patiesību,ir jāzin kā dzīvoja tibetieši Tibetā,vai viņi tur tika izglītoti vai apstrādāti ar reliģisko ideoloģiju.Vispār-naudas vērtība arī ir ideoloģija,aizmirstot to praktisko nozīmi,kur ļoti aizdomīga man šķiet tā naudas vēsture.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits