Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Indonēzija aptur galvaspilsētas pārcelšanas projektu

Indonēzija apturējusi investīcijas vērienīgajā projektā valsts galvaspilsētas pārcelšanai un novirzījusi finansējumu cīņai ar koronavīrusa pandēmiju, taču varētu projektu atsākt nākamgad, paziņojusi finanšu ministre Sri Muljani Indravati.

Prezidenta Džoko Vidodo 33 miljardus dolāru vērtais jaunās galvaspilsētas projekts vēl ir jāapstiprina parlamentam, tomēr valdība jau ir piešķīrusi līdzekļus zemes iegādei šogad.

Sabiedrisko ēku pārvaldes ministrija, kura ir atbildīga par projektu, lielāko daļu finansējuma novirzījusi pasākumiem cīņai ar Covid-19, pavēstīja Indravati.

"Viņi ir novirzījuši savu budžetu slimnīcu modernizācijai," sacīja Indravati.

Tomēr Plānošanas ministrija turpina konkursu par jaunās pilsētas ģenerālplānu.

Jaunā galvaspilsēta atradīsies līdzās reģionālās nozīmes pilsētām Balikpapanai un Samarindai un tā atradīsies Dienvidaustrumāzijas salu valsts ģeogrāfiskajā centrā.

Holandiešu kolonistu pirms 500 gadiem dibinātā Džakarta ir viena no visstraujāk slīkstošajām pilsētām pasaulē. Ja procesi turpināsies pašreizējā tempā, līdz 2050.gadam trešā daļa pilsētas teritorijas būs zem ūdens, brīdina vides eksperti.

Problēma pamatā ir saistīta ar pārmērīgu gruntsūdeņu ieguvi.

Pašreizējo galvaspilsētu Džakartu ar tās desmit miljoniem - kopā ar aglomerāciju 30 miljoniem - iedzīvotāju māc gan tādas likstas kā transporta sastrēgumi un gaisa piesārņojums, tā arī zemestrīču un plūdu draudi.

Džakartu, kuras sākotnējais nosaukums bija Batāvija, 1619.gadā nodibināja holandiešu kolonisti, un tā bija Nīderlandes Austrumindijas galvaspilsēta. 1949.gadā, Indonēzijai iegūstot neatkarību, pilsēta tika pārdēvēta par Džakartu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits